Stil Imelda Marcos Ayakkabı Müzesi

Imelda Marcos Ayakkabı Müzesi

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Imelda Marcos’un ayakkabı dünyası… Filipinler'in eski diktatörü Ferdinand Marcos'un eşi Imelda Marcos, ‘Demir kelebek’ ünvanının yanı sıra tam anlamıyla iflah olmaz bir ayakkabı koleksiyoncusu olarak da tanınır.

Imelda Marcos Ayakkabı Müzesi

Imelda Marcos’un ayakkabı dünyası…

Filipinler'in eski diktatörü Ferdinand Marcos'un eşi Imelda Marcos, ‘Demir kelebek’ ünvanının yanı sıra tam anlamıyla iflah olmaz bir ayakkabı koleksiyoncusu olarak da tanınır.

Dünyada ‘ayakkabı satın alma bağımlılığı’ diye bir şey varsa, ki çoğu kadın bundan muzdarip olabilir, Imelda Marcos’un sahip olduğu 2700 çift ayakkabı bu hastalığın bir sonucu olarak açıklanabilir.

Imelda Marcos’un eşi Ferdinand Marcos’un başkanlığı zamanında, Filipinler’in ağır yoksulluk altındaki haline rağmen, Marcos çifti yaşadıkları olağanüstü lüks hayatla hep gündemdeydi. Çiftin bu aşırı harcamaya, hayal edemeyeceğimiz lükse dayalı hayatlarına ve devletin yozlaşmış politikasına isyan eden halk, Marcos hükümetini bir isyanla devirdi. 

Eşinin başkanlığı sırasında Imelda Marcos’un Avrupa ve Amerika’yı kapsayan 5 milyon dolarlık alış-veriş turlarına çıkması bile, yoksulluk içindeki halka yeterli olabilecek bir sebepti. 

Marcos hükümeti düştükten sonra yıllar boyunca Hawaii’de sürgünde yaşayan Imelda, yakın bir zamanda ülkesine geri dönebildi, yanında ölmüş olan kocası olmasa da… Lüks içinde geçen yıllarından hatıra sayılabilecek ayakkabı koleksiyonunu da bir müzede bir araya getirdi. 

Filipinler’de bulunan Marikina’da açılan ayakkabı müzesinde, Marcos’un sahip olduğu 2700 çift ayakkabı sergileniyor ve bu koleksiyonla birlikte şehir ‘Filipinler’in ayakkabı başkenti’ olarak tanınıyor.

Yazarlar