Aile Çocuklar için tuvalet hijyenine dikkat çeken sosyal deney filmi

Çocuklar için tuvalet hijyenine dikkat çeken sosyal deney filmi

15.12.2022 - 11:08 | Son Güncellenme:

11 yıldır ilkokul ve ortaokullarda sürdürülebilir tuvalet hijyeninin sağlanması için proje yürüten Domestos, konunun çocuklar açısından önemine dikkat çektiği bir sosyal deney filmi yayınladı. “Okul tuvaletleri yeterince temiz olmadığında bazı çocuklar ne yapar?” sorusuna cevap aranan sosyal deney çalışmasında, yetişkinler çocukların yerine geçerek tuvalete gidemedikleri bir eğitim günü yaşadılar.

Çocuklar için tuvalet hijyenine dikkat çeken sosyal deney filmi

Sevilen ünlülerin tuvalete gidemedikleri bir eğitim günü geçirdikleri filmde, çocukların deneyimlerine ışık tutularak okullarda sürdürülebilir tuvalet hijyeninin önemine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Özge Özder, Gizem Hatipoğlu, Caner Yıldırım, Nisan Hakan Özkan, İnci Akbay ve Melek İçmeli’nin katılımcı olarak yer aldığı sosyal deney çalışmasında, ünlü isimler çocukların yerine geçtiler. Okul tuvaletleri temiz olmadığında bazı çocukların yaptığı gibi tuvalete gitmeden bir eğitim günü geçiren ünlüler, yaşadıkları deneyimi film aracılığıyla aktardılar.

“Okul tuvaletleri yeterince temiz olmadığında bazı çocuklar ne yapar?” sorusundan hareketle ilköğretim çağındaki çocukların sağlık, sosyalleşme ve akademik başarıları açısından temiz tuvaletlere ulaşabilmelerinin önemini vurgulayan ve medya Planlamasını PHD, Boomads’in yaptığı film 14 Aralık itibarıyla dijital mecralarda yayına girdi.

Yazarlar