Dt. Pertev Kökdemir

Dt. Pertev Kökdemir

p.kokdemir@swissmeddental.com

Tüm Yazıları

Günümüzde implantlar diş eksikliklerini tamamlamada en iyi çözümlerden biridir.

İmplant tedavisinden sonra implantların ömrünü uzatmak ve hatta ömür boyu kullanmak bizim elimizde.

Peki implantlarımızın ömrünü uzatmak için nelere dikkat etmeliyiz, 3 madde halinde bakalım... 

1. İmplantlarda da dişler gibi eğer bakımı iyi yapılmazsa diş eti iltihabı ve kemik erimesi oluşabilir. Bu nedenle ağzımızda implant varsa dişlerimize göstermemiz gereken özenin aynısını implantlarımıza da göstermeli ve günde iki kere mutlaka dişlerimizi fırçalamalıyız.

Haberin Devamı

2. Dişlerimiz bakterilere karşı bağışıklık sistemi sayesinde doğal bir bariyer oluştururlar ve aslında bakımsız ağızlarda bile diş etinin iltihaplanması, dişin etrafındaki kemiğin iltihaba bağlı olarak erimeye başlaması zaman alır. Ancak implantlarda bu doğal bariyer yoktur. Dolayısıyla implantlarımızın bakteriye en açık bölgesi olan implant ile diş etinin birleştiği boyun bölgesinin iyi temizlenmesi önemlidir. Dolayısıyla fırçanın ulaşamadığı, implantın arayüzlerdeki boyun bölgesinin diş ipi ve ağız duşu ile günde iki kere temizlenip yıkanması implantın ömrünü uzatacaktır.

3. Dişlerimiz implantlardan farklı olarak canlı yapılardır ve doğal bir esneklikleri vardır. Yani üzerlerine gelen yiyecek basıncını veya sert cisimleri ısırdığımızda gelen kuvveti bir miktar absorbe eder ve bu sayede kırılmadan sağlam kalırlar. Oysa implantlar rijit, yani tam sert materyallerdir ve üzerilerine gelen basıncı direkt kemiğe iletirler. Bu nedenle ağzınızda implantlar varsa, çok sert şeyler yememeye özen göstermelisiniz. Bunun yanında implantların üzerine aşırı yük bindirecek olan diş sıkma gibi bir alışkanlığımız varsa mutlaka bu alışkanlıktan kurtulmalı ve kurtulana kadar da gece plağı kullanmalısınız.