Saç Bakımı Sarışınların kafası rahat

Sarışınların kafası rahat

29.12.2015 - 12:17 | Son Güncellenme:

Saç ve saç derisi uzmanı Talat Sam, sarışınların saç dökülmesi konusunda diğer renk gruplarına göre daha az endişelenmesi gerektiğini söyledi

Sarışınların kafası rahat

Birçok konuda eleştiriye maruz kalan sarışınlar saç konusunda şanslı çıktı. Doğal sarışınlarda saç teli sayısının diğer renk gruplarına göre daha fazla olduğunu söyleyen uzmanlar, saç dökülmesi yaşayan sarışınların esmerlere göre daha az endişelenmesi gerektiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Saç dökülmesine karşı ürettiği şampuanlarla yurt içi ve dışında büyük ilgi toplayan LTS Teknoloji Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Trikolog (Saç ve Saç Derisi Uzmanı) Talat Sam, saç dökülmesinde tel miktarının önemine dikkati çekti.

Sam, “Hava değişimi ve kirliliği, saçlardaki sebum dengesinin kaybolması gibi etkenler saçların köklerden koparak dökülmesine neden oluyor. Özellikle kışın soğuyan hava nedeniyle daha fazla bakıma ihtiyaç duyan saçlarda dökülme de artıyor. Sabah uyandığınızda yastıkta gördüğünüz çok sayıda saç teli doğal olarak sizleri endişelendiriyor. Bu noktada saç tellerinin miktarı önem kazanıyor” dedi.

Sarışınlar 140 bin telden fazla saça sahip

Sam, saçların doğal renginin saç teli miktarını belirlediğinin altını çizerek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Saçları ince yapılı olduğundan fark edilmiyor ancak en çok tel sayısı sarışınlarda var. Doğuştan sarışın olanlarda saç teli sayısı 140 binden daha fazla. Bu miktar ne kadar çok olursa saç dökülmesinde de korkulacak durum o kadar az olur. Kızıl renk saçlılarda yaklaşık 90 bin, esmerlerde 110 bin ve kumrallarda 120 bin saç teli olduğunu söyleyebiliriz.”

Esmerlerin destekleyici ürünler kullanması şart

Saç dökülmesine karşı koyu renk saçlıların daha fazla önlem alması gerektiğine vurgu yapan Sam, “Saç dökülmelerini durdurmak için kimyasal ürünler yerine bitkisel özlerle üretilen ürünler kullanılmalı. Saç dökülmesini engellediği yapılan klinik testlerle kanıtlanan ve kullanıcıların yüzde 98’inin onayını alan at kuyruğu şampuanımız ile kısa sürede saç dökülmesinin önüne geçmek mümkün” diye konuştu.

Yazarlar