Çocuk Sağlığı Çocukların yeni nesil kurtarıcıları! Bu makine ile iyileşme hızlanıyor

Çocukların yeni nesil kurtarıcıları! Bu makine ile iyileşme hızlanıyor

25.07.2023 - 12:12 | Son Güncellenme:

Çocuk sahibi ebeveynler için çocuk yetiştirmek oldukça zor bir süreçtir. Geçmişte geçerli sayılan otoriter, demokratik, ihmalkâr ya da korumacı sistem yerine günümüzde daha akılcı davranışlar gerekmektedir. Toplumsal değer yargılarının değişimi, zamana bağlı gelişimler, teknoloji gibi sayısız etken ebeveynlik sistemini de değiştirdi. Çocukların yeni nesil kurtarıcıları! Bu makine ile iyileşme hızlanıyor konusu hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Çocukların yeni nesil kurtarıcıları Bu makine ile iyileşme hızlanıyor

Çocukların yeni nesil kurtarıcıları olarak bilinen yapay zeka sayesinde insanüstü ırk kavramı üzerinde durulmaktadır. Bu sistemle zengin çocuklarının DNA yapıları değiştirilerek insanüstü bir ırk planlanmaktadır. Bilim uzmanlarına göre de bu sistem insanlığın sonunu getirecektir.

Haberin Devamı

Çocukların Yeni Nesil Kurtarıcıları!

Çocuk sağlığı ve gelişimi tüm ebeveynlerin en önemli beklentisidir. Toplum ve aile sağlığının güvencesi çocuklara bağlıdır. Geleceğin teminatı çocuklar, ruhsal, zihinsel ve bedensel olarak gelişmelidir. Bu da eğitim, sağlık ve ebeveynler arasındaki eşitsizliğin en önemli göstergesidir. Aileler arasında, aşırı korumacı, duyarsız, otoriter, reddedici, demokratik ya da aşırı korumacı ana-baba görülebilmektedir.

Geleneksel aile yapısında görülen ebeveynlik türlerinin çocuğun yaşantısına etkisi farklılık göstermektedir. Günümüzde ise yeni nesil ebeveyn stilleri ise, yavaş, minimalist, helikopter ebeveynlik şeklinde tanımlanmaktadır. 

Helikopter Ebeveynlik

Helikopter ebeveyn kavramı kapsamına giren anne-baba, çocuğun etrafında sürekli dönen, her türlü işini kendisi gören kişilerdir. Davranışların sözlere de yansıması şeklinde görülen sistemde, anne-baba, gereğinden fazla korumacı ve kontrolcüdür.

Haberin Devamı

Minimalist Ebeveynlik

Hayat meşguliyetlerini ihmal etmeyen minimalist ebeveynler, çocuklarının da hiçbir şeyini aksatmadan kontrol altına almak isterler. Çocuğunu ve kendinin iyi tanıyan, mükemmeli arayan kişiliklerdir.

Yavaş Ebeveynlik

Yavaş ebeveynler, çocuğuna dayatmacı olmaktan kaçınan, özgürlüğün kendisi için daha doğru gelişim sağlayacağına inanmaktadır. Çocuğunun doğaya doyabilmesi, yaşayarak öğrenmesi öncelikleridir. Proje çocuk olarak tanımlanan grupta çocuğunun bulunmasını istemezler fakat yavaş ebeveynlik kuralsızlık olarak algılanmamalıdır. Kuralları esneterek, çocuğunun özgür karar alabilmesine özen gösterirler.

Çocukların yeni nesil kurtarıcıları Bu makine ile iyileşme hızlanıyor

Bu Makine İle İyileşme Hızlanıyor

Genetik mühendisliği, yeni nesil insan türü konusunda derinlikli çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda olumlu gelişmeler yaşanacağı ve doğumdan önce çocuk geninde farklılık yaratılabileceğini düşündürmektedir.

Bu çalışmalar sonucunda gelecek nesil ya olumlu gelişmeleri beraberinde getirerek insanlığı yeni yaşamında tüm olumsuzluklardan kurtaracaktır. Ya da koloniler halinde gelecek olan bu ırk tüm yaşamı tahrip ederek dünyayı yaşanmaz hale getirecektir. İndigo çocuk olarak tanımlanan nesil bu deneyler sonucunda ortaya çıkmış bulunmaktadır.

Haberin Devamı

1970’li yıllarda ilk denemeleri yapılan bu çalışmalar sonucunda İndigo çocuk teorisi ortaya atılmıştır. New Age teorisi olarak geliştirilen İndigo çocuklar, sıra dışı, kimi zaman doğaüstü yeteneklere sahip özel çocuklar olarak görülmektedir. Fantastik romanlar ve doğaüstü konuları işleyen filmler insanlığı bu duruma alıştırmış bulunmaktadır.

 İndigo & Kristal Çocuk Nedir?

İndigo, 1970’lerde yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkarılan özel yetenekleri olduğu düşünülen çocuklara verilen isimdir. Kristal ya da İndigo çocuk olarak tanımlanan bu çocukların IQ’ları yüksektir. Yaşıtlarına göre üstün özellikleri olduğuna inanılmaktadır. IQ’ sunun yaklaşık 130 olduğu tespit edilmektedir. İndigo ya da kristal çocuklar, doğuştan maneviyatı yüksek kişilerdir.

Sezgileri yüksek, meraklı, zeki ve sevgi yoğun kişiliğe sahiptirler. Farklı yapıları olduğu düşünülen İndigolar, genel olarak iyi insan özelliği taşımaktadır. Kristal çocuk tanımı kapsamında bulunanlar 1995 yılı ve sonrasında doğanlardır.

Haberin Devamı

Yeni nesil çocuklar üzerinde yapılan çalışmaların olumsuz etkilerinden hem dünyayı hem çocukları kurtarmaya özen göstermek gerekmektedir. Gelecek neslin olumsuz sürprizlerine muhatap olmamak için de daha akılcı ve bilimsel tekniklerle yönlendirilmeleri doğru olacaktır. Bunun da en doğru yolu üretilen filmleri, yazılan kitapları ve medya verilerini doğru değerlendirmek çok önemlidir.

 

Yazarlar