Geri Dön

Şıhıl mahşi dolması tarifi

Şıhıl Mahşi tarifi ve malzemeleri vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bu akşam ekrana gelen MasterChef yarışmasında takım oyununu kaybeden takım bireysel dokunulmazlığı alabilmek için Şıhıl Mahşi yemeğini yapacak. Dolmaların efendisi olarak bilinen Şıhıl Mahşi tarifi ve malzemeleri nelerdir sorusu ekran başındaki izleyiciler tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Peki Şıhıl Mahşi tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Şıhıl mahşi dolması tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Kabak
Kuzu kıyma
Haşlanmış nohut
Soğan
Sarımsak
Tereyağı
Sumak
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Çeri domates
Maydanoz
Zeytinyağı
Salça
Koruk suyu
Nişasta

Şıhıl Mahşi Dolması Nasıl Yapılır?

Kabaklara kapak yapabilmek için kabağın çapı kadar dilimler kesin. Kabağın baş kısımlarını temizleyip bir soyacak yardımı ile içlerini oyun. Çatal yardımı ile kabakların kabuklarına çizikler atın ve aynı boylarda kesip derin yağda 5 dk altın rengi olana dek çevirerek kızartın ve peçete yardımı ile fazla yağını alıp tuzlayın.

Tavada tereyağını eritin yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin hafif soteledikten sonra kıymayı ekleyin ve 6-7 dk orta ateşte kavurun, ardından haşlanmış nohutlar, pulbiber, karabiber, sumak ve tuzu ekleyip hafif soğumasını bekleyin.

Ufak bir tencerede soğan ve sarımsağı soteleyin ardından ikiye bölünmüş çeri domatesleri ekleyin ve yaklaşık 25dk orta ateşte pişirin ve en son tuz ve şeker ekleyip süzgeç yardımı ile sosu süzüp ihtiyaç olursa nişasta ile bağlayın.

Mikser yardımı ile zeytinyağı ve maydanozları sapları ile beraber homojen karışım elde edene kadar çekin, ufak bir tencerede 10 dk kaynattıktan sonra 15 dk dinlenmesini bekleyin ve tülbent ile yağı süzün. Yeşil bir yağ elde edeceksiniz.

Sarımsakları tuzla ezin ve yoğurt ile çırparak, sarımsaklı yoğurt elde edeceksiniz.

Soğuk ürünleri şıhil mahşi pişene kadar dolaba kaldırın

O sırada kızarmış kabaklarımızın içini yaptığımız harç ile doldurarak kapaklarını üzerlerinde 1parmsk boşluk kalacak şekilde kapayın. 180c fırında 25 dk su, salça ve koruk suyu karışımı ile fırında pişirin.

Pişen şıhil mahşilerin üzerini sarımsaklı yoğurt, çeri domates sos ve maydanoz yağı ile lezzetlendirip sıcak servis edin. Afiyet olsun...

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber