Geri Dön

Elmalı crumble tarifi

Kışın en sevilen meyvesi ve tatlı ihtiyacını gideren elma ile sağlıklı bir crumble tatlısı hazırlayabilirsiniz. İşte Pasta Şefi Didar Yanar'dan elmalı crumble tarifi...

Elmalı crumble tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için:

300 gr un 
150 gr toz seker 
5 gr tarçın 
5 gr vanilya 
200 g soğuk tereyağı 

Harcı için: 

5 adet elma 
60 gr toz şeker 
10 gr toz tarçın 
30 gr kuru üzüm 

Elmalı Crumble Nasıl Yapılır?

1. adım: Elmaları yıkayıp, kabuklu veya kabuksuz olarak küp şeklinde doğrayın.

2. adım: Toz şeker, un, tarçın, üzüm ilave edilerek, fırına girecek 30 cm'lik oval veya yuvarlak bir kaba koyun.

3. adım: Hamur için; un, şeker, tarçın ve vanilya karıştırılır, soğuk tereyağı ile elde ovuşturarak veya çatalla irili ufaklı top top hamur haline getirin, elmaların üzerine serpilerek tümünü kaplayın.

Son adım: 180 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında 45 dakika hamur kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber