Yeni dönemle tariflerimle tekrar sizlerleyim ama bu sefer sadece yazı ile değil, aynı zamanda bu tarifleri videolarla zenginleştirdim. Hazırsanız eğer o zaman ilk tarifimle başlıyoruz: TonTon. Evet adı bu çünkü tombik ve içinde ton balığı var. Hadi tarife geçelim!

İÇİNDEKİLER:

100 gram pirinç
80 gram konserve ton balığı
4 yumurta
300 gram un
300 gram panko
1 litre ayçiçek yağı
1 adet limon
2 adet çubuk tarçın
2 adet kapya biber
4 diş sarımsak
1 sap taze fesleğen
Tuz
Karabiber
Su

YAPILIŞI:

-Tencereye pirinci alıp üzerine kaynar su çekiyoruz ve içine çubuk tarçınlarla tuz ekleyip kapağını kapatıyoruz.

-Bu sırada çok pratik ve lezzetli bir mayonez yapıyoruz.

-1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet bütün yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 3 tatlı kaşığı limon suyu. Hepsini bir sürahiye koyuyoruz ve el blanderi yardımı ile yukardan aşağı hareketlerle yoğun kıvam alana kadar çekiyoruz.

Haberin Devamı

-Mayonezimizi farklı lezzetlerle tatlandırmak üzere üçe ayırıp buzdolabına kaldırıyoruz.

-Fesleğeni, kapya biberi ve sarımsakları ayrı ayrı robottan geçirip iyice püre haline getiriyoruz ve ayırmış olduğumuz mayonezlere ayrı ayrı katıyoruz.

-Pirincimiz iyice suyunu çekince onu kenara demlenmeye alıyoruz ve lapa lapa olmasını sağlıyoruz.

-Lapa pilavımız hazır olunca bir kasenin içine streç film açıyoruz ve strecin içine bir miktar pilavı yayıp üzerine ton balığı koyuyoruz. Sonra üstüne bir miktar pilav daha koyup iyice top haline getiriyoruz. 3 tane bu şekilde top hazırlıyoruz.

-Panelemek için ayrı kaplara un, yumurta ve pankoyu koyup sırasıyla toplarımızı önce una sonra yumurtaya son olarak da pankoya bulayıp altın rengine dönüşene kadar sıvı yağda kızartıyoruz.

-Artık sunuma geçebiliriz. Sunum için tabağımıza 3 farklı mayonezimizde birer kaşık koyuyoruz ve mayonezlerimizin üzerine de kızarmış toplarımızı yerleştiriyoruz.

Herkese afiyet olsun.

 

İnstagram: @ekineylemulas

Twitter: @ekineylemulas