Geri Dön

Havuç tarator tarifi

Meze sofralarının vazgeçilmezi havuç tarator tarifini sizinle paylaşıyoruz. Ana yemeklerin yanına çok yakışacak olan havuç tarator, evde hazırlayabileceğiniz pratik bir mezedir. Üstelik bu havuç tarator tarifi içinde ceviz içeriyor! Peki, cevizli havuç tarator nasıl yapılır? İşte havuç tarator tarifi...

Havuç tarator tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-4-5 adet havuç
-3-4 diş sarımsak
-1,5-2 bardak süzme yoğurt
-1 kase çekilmiş ceviz
-2 kaşık zeytinyağı
-Karabiber, pul biber, nane, tuz

Havuç Tarator Nasıl Yapılır?

1. adım: Havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağında havuçları kızartın.

2. adım: Kavrulma işlemi tamamlandığında ceviz içini de ekleyip soğuması için bekleyin.

3. adım: Bu esnada süzme yoğurdu ezilmiş sarımsaklar ile birlikte çırpın.

4. adım: Soğuyan havuç kızartması ile süzme yoğurtlu karışımı iyice harmanlayın.

Son adım: Üzerine karabiber, pul biber ve dilediğiniz baharatları serpin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber