Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şöhret sahibi ebeveynlerin çocukları, anne-babalarının izinden gitmeyi seçtiğinde onları hiç de kolay bir hayat beklemiyor aslında

"Liseden mezun olduktan sonra ekonomik anlamda anneme bağlılığım bitti. Annem, ünlü isimlerin çocuklarına bakıp beni onlar gibi yetiştirmek istemediğine karar vermiş olabilir. Görünüşümden ziyade neyle bilinmek istediğim konusunda ısrarcı davranıyor ve düşünmemi söylüyor. O tam bir kontrol manyağı! Hayatım boyunca beni kontrol etti. Bense henüz kariyerimde kararsızım.” Birkaç yıl evvel edilen bu sözlerin sahibi, Madonna’nın Carlos Leon ile dünyaya getirdikleri kızı Lourdes Leon’a ait. Bugün itibarıyla kariyerini müzik üzerine inşa edeceğini anladık. Zira 2012 yılında annesiyle çalıştığı “Superstar” isimli parçanın ardından, “Lolahol” isimli ilk solo çalışmasını ortamlara saldı geçen hafta. “Nasıl olsa annesi Madonna, Lourdes tutturamayacak da biz mi tutturacağız?” diyerek hızlıca kapatmayalım konuyu. Çok ünlü ebeveynlerin kendi izlerinden giden çocuklarının güle oynaya, kolayca çok ünlü olma durumu o kadar da sık yaşanmıyor aslında.

Haberin Devamı

İçi beni dışı seni

“Çocuğunuzun da sizin gibi oyuncu olmasını ister miydiniz?” sorusuna, oyuncu bir babanın kızı olan Angelina Jolie, şu cevabı vermiş: “Umarım olmaz! İlle oyuncu olmak istiyorsa da önce düzgün bir meslek edinir, sonra oyuncu olur.” Johnny Depp de, Vanessa Paradis’den doğma kızı Lily-Rose Depp’in oyuncu olmasıyla ilgili düşüncesini, “Kızımın oyuncu olmasını hiçbir zaman arzulamadım” şeklinde ifade etmiş. Keza oyunculuğa küçük yaşta başladığı için ciddi anlamda çile çeken Drew Barrymore, “Çocuklarımın oyuncu olmasına asla izin vermeyeceğim. Onlar çocuk olacaklar sadece. Belki benden nefret edecekler ama 18 yaşına kadar o kapı kapalı,” diyenlerden. Bir şöhretin çocuğu olarak doğmak bize “Vouuuv!” dedirtse de “İçi beni dışı seni” durumu inkâr edilemez bir gerçek. Evet, süper bir zenginliğin, renkli bir dünyanın göbeğine doğuyorlar, fakat iş kendi hayatlarını şekillendirmeye geldiğinde çılgınca başarılı olan bir anne-babanın gölgesinde kalma durumu ve bunun baskısı yaşanmıyor değil. Müzik efsanesi Madonna’nın müzisyenliği seçen kızı Lourdes; Cindy Crawford’un modelliği seçen kızı Kaia Gerber; Grace Kelly’nin modelliği seçen torunu Camille Gottlieb; Meryl Streep’in kızı Louisa Jacobson ebeveynlerinin mertebesine ulaşabilecek mi? Ha, belki ulaşmak istemiyorlar, sadece yaptıkları şeyden zevk alıyorlardır. Ama onlar ne düşünürse düşünsün, karşılaştırmayla ilgili fısıltılar dört bir yanda dolanacak hep. Bunun karşılığı da ekstra stres, ekstra efor olur genelde.

Haberin Devamı

İstisnalar

Boynuzun kulağı geçtiği örnekler az, fakat yok değil! Gwyneth Paltrow’un annesi Blythe Danner, kızına bir zamanlar “Oyuncu olmak için fazla akıllısın, saçmalama!” demiş olsa da Gwyneth, oyunculuk dünyasına altın harflerle yazdırdı ismini. Hatta bu da yetmedi, bir de Goop isminde muhteşem bir sağlıklı yaşam markası kurdu. Keza, efsanevi oyuncu Kirk Douglas’ın oğlu Michael Douglas da zirveye bayrağını dikti. Oyuncu John Aniston’un kızı Jennifer Aniston; Billy Ray’in kızı Miley Cyrus; Yolanda Foster’ın kızları Bella ve Gigi Hadid; Melanie Griffith’in kızı Dakota Johnson, ana-baba mesleğinden yola çıkarak kendi hikâyelerini yazan isimler.

Haberin Devamı

Tercih meselesi

Şöhretli ebeveynleri, çocuklarına doğdukları andan itibaren şöhreti yaşatanlar ve yaşatmayanlar olmak üzere iki gruba ayırabiliriz. İlk gruba, çocuklarını doğdukları andan itibaren pahalı hediyelere boğarak dünyanın gözünün önünde anbean büyüten Kardashianları, Cardi B’yi koyabiliriz. İkinci grupta ise annesinin meşhur olduğunu 8’inci yaş doğum gününde, Disneyland’e gittiğinde öğrenen Kaia Gerber, babasının meşhur olduğunu 13 yaşında gittiği ilk futbol maçında keşfeden Brooklyn Beckham gibi isimler mevcut.

Boynuz kulağı geçer mi

Haftanın güzelliği

Geçen hafta, aldık elimize sepetleri ve Bodrum mandalinası hasat ettik. Kendine has tadıyla, dokusuyla dünya markası olmaya aday bu mandalinaların hikâyesini Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras kısaca anlattı. 1950’lerde Bodrum’da köklenen bu şahane meyvelerin, “Bodrum Mandalina Hareketi” ile hak ettiği şöhreti kazanacağından şüphe etmiyorum.

Boynuz kulağı geçer mi