Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Katy Perry, sevgilisinin ex karısı Miranda Kerr hakkında “Zarafet ve güzellikle yaşayan bir kadınla aile olmaktan gurur duyuyorum” dedi ve kulisler ikiye bölündü. Nasıl bölünmesin, bünyeler alışkın değil bu denli modernliğe!

Harmanlanmış modern ilişkiler

Katy Perry ile Orlando Bloom

Evet, modernliği her konuda destekliyoruz, ancak konu başlıkları “Kocamın eski karısıyla aramızdan su sızmıyor” ya da “Sevgilimin eski sevgilisi aşırı tatlı biri” olduğunda sistem hata veriyor. Genellikle tercih edilen bir durum değil partnerin eski aşkıyla görüşmek. Onlar “Yeminlen aramızda bir his kalmadı, vallahi kız kardeşim gibi görüyorum” dese de, karşı tarafın aklında hep “Onca yıl aynı yastığa baş koy, sonra da aramızda bir his kalmadı de... Yemezler!” yaklaşımı oluyor. Ben şahsen bu tarz harmanlanmış modern bir ilişkiye şahit olmadım arkadaş çevremde. Sadece bir kez, bir kız arkadaşım, sevgilisinin eski karısıyla çok iyi anlaştığını söylemiş ve ardından eklemişti: “Çok güzel bir kadın değil. O yüzden rahat hissediyorum kendimi. Güzel olsa işler değişirdi!”

Haberin Devamı

Harmanlanmış modern ilişkiler

Çamurda güreş

Bugünkü hikâyemizin başrollerinde Katy Perry ve Miranda Kerr var. Biri dünyanın en çok kazanan şarkıcılarından, diğeri dünyanın en çok kazanan modellerinden. İkisi de güzel, ikisi de toplum tarafından seviliyor ve ikisinin de ortak noktası oyuncu Orlando Bloom; Miranda’nın eski kocası, Katy’nin şimdiki nişanlısı. G’Day USA Arts Gala’da, etraf seyre durmuş iki kadının kırmızı halıda birbirlerine selam vermeden geçmesini beklerken, o da nesi; Katy, kendisine uzatılan mikrofona konuşuyor: “Bütün medya bizi çamurda güreşirken görmek istiyor, ama biz aşkla liderlik etmek için buradayız çünkü Miranda aşktır. Ve çoğunuzun bildiği gibi, aşk bazen de yenilenen ailelerle gelir.” Snapchat’in kurucu ortağı ve CEO’su Evan Spiegel ile evli olan Miranda ve Katy’nin birbirlerine söylediği güzel sözleri dinlerken içime bir ferahlık doluyor. Academy Museum Gala’da yanak yanağa poz veren Hailey Bieber ve Selena Gomez’i gördüğümde de aynı his gelmişti.

Mutlu “ex”ler

Harmanlanmış modern ilişkilerden devam ediyorum izninizle. “Mutlu yıllar CAJM. Bugün bizim için çok özel, seni seviyoruz!” şeklinde bir mesaj yazmıştı Gwyneth Paltrow, ex kocası Chris Martin’in sosyal medyadaki sayfasına... Jennifer Garner, ex kocası Ben Affleck ile yaşadığı 10 yıllık evlilikten sonra, Ben’in iyi-kötü her gününde kendisine destek olmuştu... Brad Pitt, ex karısı Jennifer Aniston’un 50’nci yaş gününe katılıp kadeh kaldırmıştı... Sean Penn, bir röportajında, “İlk karım Madonna’yı çok seviyorum, onun muadili yok,” demişti... Mariah Carey, ex kocası Nick Cannon’la çektirdiği aile fotoğraflarını gönül rahatlığıyla paylaşıyordu... Ve en favori ex çiftim, Elizabeth Hurley ile Hugh Grant’e geldi sıra... Olaylı bir ayrılık yaşadılar fakat hiç kopmadılar. Öyle ki bir röportajında, “Hugh, benim en eski dostum,” demişti Elizabeth...

Haberin Devamı

Harmanlanmış modern ilişkiler

Aynı kişiye âşık olmak

Bir de aynı kişiyle çıkmalarına rağmen arkadaşlıklarını asla bozmayan arkadaşlar var. Bu da bir çeşit harmanlanmış modern ilişkidir ve hatta örneklendiriyorum: Selena Gomez ile Taylor Swift. İkisi de “Twilight”ın kaslı çocuğu Taylor Lautner ile çıktı, ancak hikâyenin sonunda kadınların dostluğu asla zarar görmedi. Taylor, Joe Jonas ile çıkıp ayrıldıktan sonra, yakın kız arkadaşı Gigi Hadid’in de Joe ile çıkmasına ses etmemişti. Hatta “double date” falan yapmışlardı. Unutmadan, vaftiz babaları Steven Spielberg olan Gwyneth Paltrow ve Drew Barrymore’u da ekleyeyim listeye. Sırasıyla Duke Wilson ile çıkmalarına rağmen, kız kardeşlikleri hiç bozulmadı, Gwy’in kurduğu Goop Summit’te pek sıkı fıkıydılar.

Haberin Devamı

Harmanlanmış modern ilişkiler