Mesut Aydın Kale

Mesut Aydın Kale

mesut.kale@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son haftalardaki çıkışını sürdürmek isteyen Fenerbahçe, ligin fiziksel direnci en yüksek takımlarından biri olan Konyaspor’u ağırladı.

Alanyaspor maçının göre derbide kırmızı kart görüp cezası sona eren İrfan Can, Ozan Tufan’ın yerine ilk 11’deki yerini almıştı. İlk yarı kısmen üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe, ciddi pozisyonlarda yakaladı. Sarı-lacivertliler, rakibe göre daha üstün bir oyun sergiledi gibi gözüktü ama hücumdaki etkisini, sezonun geri kalanındaki gibi gösteremedi.

Ancak her ne kadar oyunun ve topun hâkimi Fenerbahçe olsa da, bu sezon taraflı tarafsız herkesin alkışladığı Konyaspor, 36. dakikada ev sahibi ekibin ilk hatasını fırsata çevirdi ve 1-0 öne geçti. İlk yarıda hücumdaki etkisizliğin 1 numaralı sorumlusu Mesut Özil, ikili mücadelede, toplu hücumda, kilit pasta hiçbir aksiyonda yok. Zaten önümüzdeki hafta İsmail Kartal, Mesut Özil’in yerine ilk 11’e Mert Hakan’ı tercih edecektir.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de ikinci yarı İsmail Kartal, aksayan noktayı gördü ve Mesut Özil-Pelkas değişikliğiyle başladı. İlk yarıya nazaran sarı-lacivertliler, topa sahip olmanın yanında hücumdaki etkisini de bir tık attırmıştı. Özellikle bazı oyuncular, Fenerbahçe’nin son haftalardaki yükselen formumun baş mimarılar. Osayi’nin, Crespo’nun, Zajc’ın ve savunma bakanı Kim Min Jae’nin üst düzey performansları Fenerbahçe’nin, Konyaspor’a karşı daha etkili kıldı.

Mesut’un oyundan çıkmasından sonra 10 numaraya geçen İrfan Can’la Fenerbahçe’nin üretkenliği arttı. Üst üste gelen pozisyonlardan sonra kazanılan bir serbest vuruşta İrfan Can’ın müthiş şutunu tamamlayan Kim Min Jae, savunmadaki katkısından sonra takımının geri dönüşünün bir numaralı ismi oldu.

İkinci yarıda sezon başından beri övgüyle bahsettiğimiz o Konyaspor gitmiş, yerine bambaşka bir takım gelmişti sanki. Fenerbahçe, rakibini adeta sahadan sildi. İsmail Kartal yönetiminde savunma ve orta saha hattını oturtan sarı-lacivertlilerde aksayan hücum, 2. golü bulmayı bir türlü başaramıyordu. Tribünlerin Arda Güler çağrısına daha fazla dayanamayan İsmail Kartal, İrfan Can-Arda değişikliğini 76. dakikada gerçekleştirdi. Son dakikadalar daha da baskısını arttıran Fenerbahçe, Crespo’nun ayağının dışıyla, Quaresma’ya nazire yapar gibi attığı harika pası değerlendiren Pelkas, galibiyeti getiren golü kaydetti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, ikincilik adına çıktığı çok önemli bir maçtan, harika bir dönüşe imza atarak 3 puanın sahibi oldu. İsmail Kartal geldikten sonra son 6 maçında 5 galibiyet, 1 beraberlik alan sarı-lacivertlilerin yükselişi sürüyor. İsmail Hoca, bir sistem oturttu ve bir ilk 11 kurdu kafasında... Ancak Fenerbahçe hala 11. oyuncusunu bulmuş değil. İlk yarıda “0” katkı gösteren Mesut Özil’in yerine Pelkas girince, daha üretken bir Fenerbahçe izledik. 11. oyuncu hücumdaki görevini yaptığında, taraftarını da arkasında alan sarı-lacivertlilerin kazanamayacağı maç yok.

Kim Min Jae’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Son yıllarda kaybolan Fenerbahçe ruhunun kim derdi ki Kore’de bulacağını… Savunmada yaptığı işlerle, bitmeyen tükenmeyen enerjisi ile adeta takımın vazgeçilmezi oldu. Maçın 90+1 dakikasında kaptığı bir topla, İsmail Hoca’yı bile depara kaldırdı. Fenerbahçe taraftarının özlediği ruh bu…