Mesut Aydın Kale

Mesut Aydın Kale

mesut.kale@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kiev'e dramatik bir şekilde elenen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde zayıf rakibi Slovacko'yla karşı karşıya geldi. Sakatlık nedeniyle kadroda değişikliğe giden Jorge Jesus, kart cezalısı İsmail’in yerine Zacj’a, sakat İrfan Can’ın bölgesinde Emre Mor’a, Joshua King yerine de Lincoln'u sahaya sürdü.

Asıl sıkıntı kaledeydi. Berke'nin gidişiyle 2. kaleci sorunu yaşayan Fenerbahçe'de Altay'ın da sakatlanması büyük talihsizlik oldu. Ya Fenerbahçe, Kiev'i eleyip dün Graz'la karşılaşaydı? Şampiyonlar Ligi'ne bu kadar yaklaşmışken transfer politikasının yanlışlığının kurbanı olacaktı ama zaten Dinamo Kiev'i geçemedi.

Haberin Devamı

Altay'ın yokluğunda kaleyi Ertuğrul'a teslim eden Jesus bile genç kaleciye bir kez bir dönüp bakmamıştır(!) Baştan sona üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe, rakibine neredeyse tek bir pozisyon bile vermedi. Bu sezon ilk kez 11'de başlayan Emre Mor 17. dakikada perdeyi açan isim oldu. İlk yarının yıldızı olan Emre'ye 45. dakikada attığı harika frikik golüyle Lincoln eşlik etti.

İkinci yarının hemen başında 10 kişi kalan Çek temsilcisi, zaten bir varlık gösteremezken, iyice sahadan silindi. Rakip sahaya tamamen yerleşen temsilcimizde Lincoln, 81. Dakikada ceza sahasının dışından harika bir gole imza attı ve sonucu belirledi.

Maçın geneli beklendiği gibi Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle çıktı. Kiev maçlarına göre hücum hattında daha derli toplu bir Fenerbahçe sahadaydı. Rakibin 10 kişi kaldığı bölümden sonra Fenerbahçe'nin daha etkili hücum yapmasını bekledim ama 33. dakika sarı-lacivertliler net bir pozisyona giremedi.

İkinci gol de zaten Lincoln'un bireysel yeteneğiyle gerçekleşti. Geçen sezonun son 12-13 maçındaki ısıran orta saha, üretken hücum hattı hala Fenerbahçe'de yok. Üretkenlik için Arda, Joao Pedro ve İrfan Can gibi isimlerin kesinlikle sahada olması lazım. Özellikle hücum hattında yetenek ve yaratıcılığının sınırı olmayan Arda Güler'e daha fazla süre verilmelidir.

Slovacko ligin ilk maçına birkaç gün kala kıstas alınacak bir rakip değil. Çek ekibi, TFF 1. Lig ekipleriyle aynı seviyede bir takım. Fenerbahçe'nin daha güçlü rakiplere karşı orta sahadaki Arao-Zacj(Crespo) boşluğu kapatması lazım. Baskı yedikçe iki stoperin arasında kalan Arao'nun daha ileri çıkması lazım ki orta sahadaki boşluğu doldurmalı veya sarı-lacivertli defans hattı rakibi önde kurmalı. Kim Min Jae'nin hızında bir oyuncunun kaybından sonra mevcut kadroyla önde nasıl baskı kurulur, arkaya atılan toplar sıkıntı yaratır mı sezon içinde yaşayıp göreceğiz.

Haberin Devamı

Sezonun ilk maçında yine Kadıköy'de oynayacak Fenerbahçe için 3 puan, başlangıç için büyük moral olur. Mert Hakan, İrfan ve Pedro gibi isimlerin yanına yeni sol bek Ezgjan Alioski ve alınacak tartışmasız golcü, sarı-lacivertlileri şampiyonluğun en büyük favorisi yapar.