Mesut Aydın Kale

Mesut Aydın Kale

mesut.kale@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Üst üste aldığı galibiyetlerle Süper Lig'in tartışmasız en iyi futbolunu sergileyen İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'si 35. haftanın açılış maçında Gaziantep FK'yı sahasında konuk etti. Kim Min Jae, Crespo ve Osayi'nin yokluğunda Fenerbahçe'de ilk 11'e Nazım, Gustavo ve Tisserand döndü.

Ligin en sert baskısını yapan Gaziantep'e karşı Fenerbahçe müthiş bir pas oyunu ile karşılık verdi. Baskıyı çabuk kıran sarı lacivertliler Rossi'nin ayağından çok erken bir gol buldu. Geçtiğimiz haftalarda da Fenerbahçe, Göztepe'ye karşı bulduğu erken gol ile maçı adeta kafasında bitirmiş belki de son haftalardaki serisinin en kötü maçını oynamıştı. Bu maçta da Fenerbahçe, golden sonra oyunu rolantiye aldı. Erken gol bulmak Fenerbahçe'deki coşkuyu kaybetmeye neden oluyor.

Haberin Devamı

Osayi ve Crespo'nun eksikliğini hisseden Fenerbahçe savunma olarak sağlam oyununu sürdürdü ama kanatlardan yeteri kadar destek alamadı. Neredeyse her maç 2-3 net pozisyona giren Mert Hakan-İrfan Can, Osayi'nin bindirmelerini aradı. İlk yarıda dikkat çeken bir olay da rakip oyuncuların Mert Hakan'ın üzerine oynadıkları psikolojik oyunlar. Neredeyse her maç Mert Hakan'ı toplu topsuz pozisyonlarda itip kakan, sinir uçlarıyla oynayan oyuncular çıkıyor.

2. yarıya daha istekli başlayan Fenerbahçe'de müthiş serinin baş mimarlarından biri olan Mert Hakan, orta sahadaki güçlü oyunu ile takımının direnç noktası olmaya devam ediyordu. İlk golün ismi de Mert Hakan'ın oyununa hızıyla destek verdi. Antep üzerine baskısını arttıran Fenerbahçe 57. dakikada kazandığı penaltıyı Serdar Dursun direğe nişanlayınca skorbordu değiştiremedi ancak kaçan penaltıdan tam 5 dakika sonra Mert Hakan'ın müthiş asistiyle Serdar Dursun'un golü skoru 2-0'a getirdi.

Serdar'ın golüyle rahatlayan Fenerbahçe, Gaziantep'in baskısıyla karşı karşıya kaldı. Golden sadece 4. dakika sonra Sagal farkı 1'e indiren golü attı. Crespo'nun yokluğunda ilk 11'e geri dönen Gustavo, defans çok fazla yanaşınca Fenerbahçe orta sahada güçlük çekmeye başladı. Bu sezonun yıldızlarından biri olmaya devam eden Miha Zajc tamamen yetenekleriyle attığı gol ile takımını rahatlattı. Fenerbahçe 82. dakikada 3-1 öne geçti. Sloven yıldız bu sezon kaydettiği 9. golüyle kariyer rekoru kırdı.

Haberin Devamı

Maçın son dakikalarında Gaziantep FK, Maxim ile penaltıdan farkı 1'e indirse de Kadıköy'de puan almak için yetmedi ve küme düşme hattında sınırda yer aldı. Fenerbahçe 11 maçta 10 galibiyet 1 beraberlikle Beşiktaş derbisi öncesi haftayı moralli kapattı. Gösterdikleri oyunla ligin en iyi performansını sergileyen sarı lacivertlilerde İsmail Kartal'ın kredisi her hafta artmaya devam ediyor. Fenerbahçe için bu sezon tek bir maç kaldı, o da Beşiktaş maçı. İsmail Kartal bu maçı da kazanırsa başkan Ali Koç'un kafası iyice karışacak.