Püf Noktası Matlaşan bardakları ayna gibi parlatıyor! Puslu ve mat bardakları parlatan yöntem

Matlaşan bardakları ayna gibi parlatıyor! Puslu ve mat bardakları parlatan yöntem

30.04.2024 - 11:27 | Son Güncellenme:

Bulaşık makinesinde zamanla parlaklığını yitiren puslu ve mat bardakları ışıl ışıl yapacak yöntem var. İşte mat ve çizik görünümden sizi kurtaracak o teknik.

Matlaşan bardakları ayna gibi parlatıyor Puslu ve mat bardakları parlatan yöntem

Cam bardaklar sürekli kullanıma bağlı olarak zamanla parlaklığını yitirebilir. Çizik ve puslu gibi gözükmesi bardaklarınızın kirli görünmesine ve hijyenik açıdan pismiş gibi hissetmenize neden olur. Bu noktada doğal yöntemlerle bardaklarınızı ışıl ışıl parlatabilir kirli ve çizik görünümden kolayca kurtulabilirsiniz. İşte cam bardakları parlatacak o yöntem…

Haberin Devamı

BİR ÖLÇEK SU VE SİRKE 

Elma sirkesi, evdeki pek çok sorunu çözmek için kullanılan çok yönlü bir malzemedir. Bardaklarınızın parlaklığını geri kazanmak için bir ölçek su ve bir ölçek elma sirkesini bir araya getirerek kullanabilirsiniz.

Sirkeli suya bardaklarınızı koyarak bekletin. Bu, bardakların üzerindeki lekeleri ve matlığı çözecek ve eski parlaklığını geri getirecektir.

Matlaşan bardakları ayna gibi parlatıyor Puslu ve mat bardakları parlatan yöntem

Bir süre bekledikten sonra bardakları sirkeli sudan çıkarın ve yumuşak bir bezle ovun. Bu işlem, bardakların üzerindeki kalıntıları ve lekeleri temizleyerek parlaklığını artırır.

MATLIĞI GİDERİR

Tuzlu su da bardakların parlaklığını geri kazanmak için etkili bir yöntemdir. Bir kase suya iki yemek kaşığı tuz ekleyerek hazırlayacağınız karışıma bardakları bırakın ve yarım saat bekletin. Ardından, bardakları durulayarak parlatın.

Haberin Devamı

Kabartma tozu ve limon suyu da bardakların temizliğinde kullanabileceğiniz doğal malzemelerdir. Nemli bir bezle hafifçe ovularak inatçı lekeler ve çizikler temizlenebilir, limon suyu ise asidik özelliği sayesinde matlığı giderir.

Bu doğal yöntemlerle bulaşık makinesinden çıkan bardaklarınızın eski parlaklığına kavuşması mümkündür. Düzenli olarak uygulandığında, bardaklarınızı uzun yıllar boyunca kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yazarlar