Püf Noktası Çay, kahve, ve nar gibi lekeleri ovalamaya son! Lekenin üstüne damlatmanız yeter... Silmeye gerek kalmıyor

Çay, kahve, ve nar gibi lekeleri ovalamaya son! Lekenin üstüne damlatmanız yeter... Silmeye gerek kalmıyor

09.09.2023 - 13:23 | Son Güncellenme:

Çay, kahve, nar, vişne gibi çıkması zorlu lekeleri ovalamaya gerek kalmadan tek bir malzeme ile çıkaracağınız o yöntem. Kollarınız artık yorulmayacak ve istenmeyen lekelerden anında kurtulacaksınız. Lekenin üstüne dökmeniz yeterli oluyor…

Çay, kahve, ve nar gibi lekeleri ovalamaya son Lekenin üstüne damlatmanız yeter... Silmeye gerek kalmıyor

Halılar evimizde en çok kullanılan eşyalardan birisi. Çay veya kahve içerken üstlerine istemeden döktüğümüz şeyler oluyor. Özellikle kahve, çay, vişne ve nar gibi lekeler zorlayıcı olabiliyor. Hiç zorlanmadan halı üzerinden çıkarabileceğiniz o yöntemi sizin için paylaştık. İşte silmeye, ovalamaya gerek kalmadan lekeyi çıkartan o yöntem…

Haberin Devamı

Bir miktar dökmeniz yeterli

Halıya ya da koltuğa dökülen çay lekesini, limon kolonyası saniyeler içinde çıkarıyor. Lekenin üzerine bir miktar kolonya dökün. Üstüne döktüğünüz anda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz. Silmeye gerek kalmadan leke kayboluyor. Ancak kolonya döktüğünüz bölgeyi ardından durulamanızda fayda var.

İşe yarayan diğer doğal yöntemler

Çay, kahve ve nar gibi lekeleri doğal yöntemlerle çıkarmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Ancak lekenin türüne ve lekenin bulunduğu yüzeye bağlı olarak sonuçlar değişebilir, bu nedenle ilk olarak lekenin bulunduğu yüzeyin rengine ve dokusuna dikkat etmek önemlidir. Aşağıdaki yöntemler bazı leke türleri için işe yarayabilir:

Soğuk Suda Bekletme

Haberin Devamı

Lekenin bulunduğu kumaşı veya yüzeyi soğuk suda bekletin. Sıcak su lekeyi sabitleyebilir, bu nedenle sıcak su kullanmaktan kaçının.

Limon Suyu

Pamuklu kumaşlara veya dayanıklı yüzeylere limon suyu uygulayın. Limon suyu lekeyi çıkarmaya yardımcı olabilir. Lekeli bölgeye limon suyu sürün, birkaç dakika bekleyin ve sonra soğuk suyla durulayın.

Sirke

Pamuklu ve dayanıklı olmayan yüzeylerde, lekenin üzerine beyaz sirke dökün. Sirke lekeyi çözebilir. Bir süre bekletin ve sonra soğuk suyla temizleyin.

Çay, kahve, ve nar gibi lekeleri ovalamaya son Lekenin üstüne damlatmanız yeter... Silmeye gerek kalmıyor

Karbonat

Karbonat ve suyu bir macun haline getirin ve lekenin üzerine sürün. Hafifçe ovmak da lekenin çıkmasına yardımcı olabilir. Sonra soğuk suyla yıkayın.

Tuz ve Karbonat Karışımı

Eşit miktarlarda tuz ve karbonatı karıştırın ve lekenin üzerine sürün. Nazikçe ovun ve soğuk suyla durulayın.

Doğal Sabun

Lekenin olduğu bölgeye doğal bir sabun veya sıvı sabun uygulayın. Nazikçe ovmak ve soğuk suyla durulamak lekenin çıkmasına yardımcı olabilir.

Unutmayın ki her leke farklıdır ve bazı lekeler daha zor çıkabilir. Bu nedenle lekeyi çıkarmadan önce lekenin olduğu yüzeyin etiketini kontrol edin ve bu yöntemlerin güvende kullanılabileceğinden emin olun. Ayrıca, lekenin türüne bağlı olarak işlemi birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.

Yazarlar