Kartal’ın kredisi, Fener’in hedefleri tükendi

Tarih 16 Ekim 2023... Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, basın mensuplarıyla sohbet ederken şöyle diyordu: “Oyun gücümüz ve kadro kalitemizle 4 kupayı da kazanabilecek güce sahibiz. Antrenör olarak oyuncularınıza neyi ne kadar anlatabiliyorsanız, o kadar antrenörsünüz. Futbolcuyu inandıramazsanız, adalet olmazsa, başarı zaten olmaz.”
Bu sözlerin üzerinden 6 ay geçmedi ki, Kartal’ın koyduğu hedefler birer birer uçup gitti. Önce Türkiye Kupası’ndan elendi, peşinden Süper Kupa fiyaskosu geldi. Son olarak Konferans Ligi hüsranıyla tükendi.
Ve elde kaldı Süper Lig...
İsmail Hoca’nın o günkü tespitlerden ilkine katılıyorum. Çubuklu formanın neferleri, oyun gücü ve kalitesi olarak tüm kupalara talip olabilirdi. Ya Kartal’ın koyduğu antrenörlük kriterleri? “İnandırıcılık ve adalet”in olmadığı yerde başarının gelmemesine ne demeli? Haklısın hocam, gördük mü?
Gelinen noktada sorgulanması gereken kişi, elbette teknik direktör olacaktır. Kritik müsabakalarda, final niteliğindeki sınavlarda Kartal’ın karnesi kırıklarla dolu. Ligde ve Avrupa’da kayıplar yaşadığı her maçta, oyuncu değişiklikleri üzerinden eleştirilmesi normal değil. Dolayısıyla sonuç önemliyse, Kartal haksızlığa uğradığını ileri süremez.
Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç’un, İsmail Kartal’ın ve kadrodaki bazı oyuncuların kaderi artık tek maça bağlı. Tabi önümüzdeki dört haftalık periyotta başka puan kaybı yaşanmazsa...
Bu sezon da yüzler gülmezse, camia on sezonluk şampiyonluk özleminin faturasını kötü anılarla birlikte saydığım isimlere kesecektir.

Haberin Devamı

TFF’den beklediğim yanıt

Geçen hafta Futbol Federasyonu’nu başarısız bulduğuma dair bir yazı kaleme almıştım. Belli ki Başkan Mehmet Büyükekşi’nin hoşuna gitmemiş. Kendi dönemlerinde Türk futbolunun nasıl ivme kazandığına ilişkin uzunca bir “aydınlatma” metni göndermişler. Sadece konu başlıklarını sıralasam, tarihin en başarılı federasyonu ödülüne aday gösterilebilirler.
Sayın Başkan ve ekibinin şunu bilmesi gerek; gazetecinin görevi eleştirmek, uyarmak ve tarafsız olmaktır. Takdir bekleniyorsa, görev futbolun diğer paydaşlarınındır.
Federasyondan şu soruya yanıt istiyorum; görev süresinin dolmasına daha üç yıl varken, niçin seçimli genel kurul yapma ihtiyacı duydunuz? Madem her şey güllük gülistanlık ve yolunda, kaybedilme riski olan bir yarışın startını neden verdiniz?

Haberin Devamı

En güzel söz!

“En güzel deniz, henüz gidilmemiş olandır. En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımız. Ve sana söylemek istediğim en güzel söz; henüz söylememiş olduğum sözdür.” - Nazım Hikmet