Göztepe Ankersen'in başarı sırrı: Zaferi irdeliyor!

Ankersen'in başarı sırrı: Zaferi irdeliyor!

08.06.2022 - 08:51 | Son Güncellenme:

Önümüzdeki sezon Spor Toto 1. Lig'de mücadele etmeye hazırlanan Göztepe, yeni patronu Danimarkalı Rasmus Ankersen'e kavuşmaya yakınken anlaşmanın detayları da ortaya çıkıyor.

Ankersenin başarı sırrı: Zaferi irdeliyor

BERKE MANKIR MİLLİYET

Haberin Devamı

Kulübün %70 hissesinin Sport Republic isimli yatırım şirketine geçmesi hedeflenirken, Başkan Mehmet Sepil'in herhangi bir ücret almayacağı konuşuluyor. Başkan Sepil kulübe yapılacak yatırımların kalıcı olması hususunda dikkatli davranıyor. Sport Republic ise altyapıda hareketlenmeyi başlatmanın planlarını yapıyor. Amatör branşlarda ise mevcut Başkan Sepil yine söz sahibi olacak. 39 yaşındaki Ankersen'in futbol metodu ise Türk futbolunda adeta devrim yaratacak cinsten. İskandinav Yarımadası'nın ilk ciddi akademisini Midtjylland'da kurduklarına dikkat çeken Ankersen, futbolda tesadüflerin olmasını normal karşılıyor. Verdiği demeçlerde başarısızlıktan ziyade başarının irdelenmesine vurgu yapan Danimarkalı, veri kullanımında yeni bir çağ açmış durumda.

Haberin Devamı

Sabır temel prensip
'Bugün ne yapabildiğini değil yarın ne yapabileceğini' ön plana çıkaran genç girişimci, altyapıda yeteneğin şekillenmesi ve başarıdaki sabrı önemsiyor. Genç oyuncuları seçmek adına farklı yöntemler keşfeden Ankersen, popülariteden de uzak kalmayı hedefliyor. Ankersen, talebin çok olduğu değil kısıtlı imkanlara sahip olanların yakaladığı başarıyı değerli görüyor. Eski futbolculara teknik direktör görevini vermeye sıcak bakmadığını röportajlarında dile getiren Ankersen, kenar çizgi konusunda da sabrını gösteriyor. Buna en güzel örnek ise 2016 yılında Brentford'da yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Thomas Frank'a güvenmesi 48 yaşındaki deneyimli isime 2018 yılında koltuğu devreden Ankersen, 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan Frank konusunda istikrarlı bir yol çiziyor. Katedilen yoldan memnun kalınırsa lig sıralamasının kendileri için geçici bir şey olduğuna vurgu yapan Ankersen, analiz konusuna önem veriyor. Danimarkalı'nın ülkemizde neler yapabileceği ise merak konusu.

Altın madeninin inşası
Ankersen'in The Gold Mine Effect isimli kitabında, "Hepimiz gizli yeteneklerimizi keşfetmek ve onlarla bir etki yaratmak istiyoruz. Ama nasıl? Eski bir futbolcu ve performans uzmanı olan Rasmus Ankersen, bu soruyu cevaplamak için işini bıraktı ve altı ay boyunca dünyanın en iyi sporcularıyla birlikte yaşadı. Neden aynı Etiyopya köyünde en iyi orta mesafe koşucuları büyüdü? Neden önde gelen kadın golfçüler Güney Kore'den? Jamaika, Kingston'daki bir spor kulübü, bu kadar çok birinci sınıf sprinter üretmeyi nasıl başardı? Ankersen, şaşırtıcı sonuçlarını, herhangi birinin veya herhangi bir işletmenin, organizasyonun veya ekibin yüksek performansla ilgili birçok yanılgıya nasıl karşı koyabileceğine ve kendi gerçek yetenekli altın madenini inşa etmeyi nasıl öğrenebileceğini anlatıyor" açıklaması yer alıyor.

Haberin Devamı

Yazarlar