Merhaba herkese! Mutlu ve güzel günler dileğiyle saçlarımızdan bahsetmeye devam edelim.Saç dış görünüşümüzün en önemli unsurlarındandır. Saç yokluğu, yoğunluk azalması ve görüntüsünün kötüleşmesi hepimizi üzebilir .Her ne kadar genetik mirasımız başrol olsa bile kişisel olarak yapabileceğimiz destekler bulunmakta. Öncelikle sağlığımız yerinde mi? Kan değerlerimiz normal mi? Hormonlarımızla ilgili bir sorun var mı? Bir doktor kontrolünde bunları öğrenmeli ve sorun olan konuları çözüme kavuşturmalıyız.

Haberin Devamı

Saç hijyenimiz bu noktada oldukça önemli, saçlar doğru aralıklarla yıkanmalı. Peki doğru aralık nedir? Bu sorunun cevabı kişinin saçlarının yağlanma derecesine, bulunduğu koşullara, yaptığı işe göre değişmektedir. Düzgün yıkanmayan saç derisinde mantar ve bakteri oluşumu olabilir ve bu saç sağlığımızı kötü etkiler.Saç sık sık kimyasala ve ısıya maruz kalıyorsa, nemini korumalı ve kırılan kısımları kestirmeliyiz. Aksi takdirde saç performansında yeniden düşüş görülecektir.

Erkeklerde genetik saç kaybı bulunuyorsa, erken dönemde önlem alınması gerekmektedir. 16-17 yaşlarından itibaren saç kaybı başlayabilir ve kişi yirmili yaşlarında saçsız kalabilir. Saç ekimi bu sürecin sonunda iyi bir seçenek olabilir ancak o aşamaya gelmeden saç kaybını trikolojik yöntemlerle ertelemek mümkündür. PRP veya lazer tedavileri ile desteklenerek veya yeni gündemde olan kök hücre tedavileri ile bu süreç ertelenebilir.

İnstagram : https://www.instagram.com/serapozturkniya/

Facebook : https://www.facebook.com/SerapOzturkNiyaa/