İlham Veren Kent Selçuk

Adını sıkça duyduğumuz; son derece önemli olan, kıymetini bilmemiz gereken yerlerden Selçuk.. Hafta sonu bir grup arkadaş ile Selçuk keşfindeydik. Meğer bilmediğimiz ne çok şey varmış. Koskoca bir tarih karşısında tüylerimizin diken diken olmasına engel olamadık. İzmir'den çıktık yola ilk durak Şişgüzar çöp şişte çöp şiş molası.. Hemen girişte yer alan bu yeri mutlaka deneyiniz. Köftede yapıyorlar ve onlarda şişte :)

Kültürel gezimize başlıyoruz;

İstasyon Meydanı

Şehre su taşımak için çookk uzun uzun zaman önce yapılan su kanalları şimdilerde leyleklerin yuvası olmuş.

Haberin Devamı

Şehrin içinde su sarnıçları;

Ayasuluk tepesi

Artemis tapınağı dünyanın 7 harikasından biri Selçukta..

Şirince köyü;

Lezzetli bir mola; şirinceyi çok severim.. çook şirin bir yer değil mi ama? Kumda kahveler, gözlemeler, dondurmacılar bir yandan takılar, el işleri, sabunlar bir yandan muhteşem bir köy :)

Otelimizde kısa bir moladan sonra akşam yemeği için yollardayız. Belediye Başkanı Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel daveti ve katılımı ile Pamucak sahilde bulunan sosyal tesislere gittilk. Meğer ne kadar keyifliymiş Pamucak sahil, daha önce hiç gitmemiştim.

Ertesi gün şenlik bizi bekliyorrrrrr;

Selçukta bulunan Nea Efessos otelde konaklama yaptık, havuz başında keyifli bir kahvaltıdan sonra şenlik için yollara düştük.

Şen Şeftali Şenliği;

Selçuk Belevide devasa arazilerde şeftaliler yetişiyor ve biz bunu nasıl bilemiyoruz diye kızıyorum. İnanılmaz lezzetli bir şeftaliymiş.. Önce Sayın Belediye Baskanı Filiz hanım ile beraber hasata katıldık, şeftalileri topladık sonra da bir güzel yedik :) Çok keyifli bir deneyimdi Filiz hanıma tekrar teşekkür ediyorum.

Tüm halkın gönlünü kazanan Filiz hanım tam bir Cumhuriyet kadını;

Halkla iç içe, samimi, yüzünden gülücükler eksik olmayan Selçuğun ilk kadın başkanı, Selçuğun topuklu efesi :)

Başarılarının daim olmasını canı gönülden diliyorum.

Belevi şeftali şenliğine geldikkkk;

Girişte bizi mis gibi kokular karşıladı. Gözlemeler açılıyorrr, şeftalili lezzetler, şeftalili sabunlarrr derkennn ne yiyeceğimizi, ne alacağımızı şaşırdık :)

Haberin Devamı

Harika bir etkinliğe ev sahipliği yapan Selçuklular mutlu, bizler mutlu

Değerlerimize böylesine sahip çıkan, değer katan Filiz hanım ve halkın çabası takdire şayan, Emeklerinize sağlık.