Oynatma Listesi
HABERLER

Meteoroloji’den 34 kent için alarm! 4 gün sürecek: Soğuk, sağanak ve sel geliyor

Meteoroloji haritayı güncelledi, 34 kent için uyarı üstüne uyarı geldi. Sıcaklıklar düşüyor, tüm yurt için 4 gün alarm verildi. Soğuk kış havası Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve doğuda etkili olacak. İstanbul, Ankara, Bolu dahil bugün ve yarın için sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi.

Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Sinop, Sivas, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Adana’nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuvvetli yağış beklenen yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

34 KENT İÇİN SARI ALARM

Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Artvin, Bingöl, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Osmaniye

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, “Bugün şiddetli yağışlar doğuya kaydı. Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Sinop, Sivas, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Adana’nın kuzey kesimleri kuvvetli yağış var. Hava sıcaklığı Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve doğuda düştü.

Marmara ve kuzey bölgelerde düşen hava sıcaklığı ortalamanın da altında 3-4 gün devam edecek. Yarın Marmara’ya yağmur geliyor. Bu gece doğu ve güney doğu yağışlar kuvvetli. Adana, Mersin civarındaki toz akşama kalmayacak. İstanbul bugün ve yarın yerel yağmurlu 16 derece”

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER