Gündem 54 saatlik yaşam mücadelesini anlattı

54 saatlik yaşam mücadelesini anlattı

25.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği’ne atanması beklenen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Büyükelçi Tanju Bilgiç’in kaleme aldığı “Hariciyenin Yıldızı: Şehit Büyükelçi Galip Balkar” kitabının tanıtım toplantısı Türk Tarih Kurumu’nda yapıldı.

54 saatlik yaşam mücadelesini anlattı

ANKARA Milliyet - “Hariciyenin Yıldızı: Şehit Büyükelçi Galip Balkar” kitabında Bilgiç, Yugoslavya Nezdinde Türkiye Büyükelçisi olarak görev yaptığı sırada Ermeni Terör Örgütü JCAG tarafından 9 Mart 1983 günü saldırıya uğrayan ve 54 saat 22 dakika hayat mücadelesi verdikten sonra 11 Mart 1983 günü şehit olan, Dışişleri Bakanlığı’nın yıldız isimlerinden biri, Büyükelçi Galip Balkar’ın hayat hikayesini anlatıyor.

Haberin Devamı

Kitapta, Cumhuriyet’in ilk yıllarında yetişen bir aydının yaşam öyküsünün yanı sıra, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan bir ailenin serüveni, dönemin Dışişleri Bakanlığı’nın yapısı ve çalışma sistemi, Soğuk Savaş’ın gölgesinde Türkiye’nin Balkanlara ve Yugoslavya’ya bakışı ile Ermeni terör örgütleri ve Belgrad saldırısı hakkında detaylar yer alıyor. Kitapta, ilk kez bir şehit diplomatın hayat hikayesi okurlara aktarılıyor.

Yazarlar