Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplu taşıma, taksi ve servis sürücülerine yönelik eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda yılbaşından bu yana 2 bin 590 sürücüye eğitim verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü Eğitim Şefliği tarafından, Kocaeli genelinde faaliyet gösteren toplu taşıma, taksi ve servis sürücülerine yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Toplu taşımada yaşanan sorunları en aza indirmek, sürücü personeli ve yolcu memnuniyetini artırmak, toplu taşımada yaşanan sorunları en aza indirmek ve toplu taşımada hizmet kalitesini sağlamak için 2007 yılından bu yana düzenli aralıklarla eğitimler veriliyor.

Haberin Devamı

2 bin 590 sürücü eğitildi

Eğitim konuları

Sürücüler, sürücü yolcu iletişimi, genel trafik mevzuatı, yangın güvenliği ve temel ilk yardım konularında eğitiliyor. Yılbaşından bu yana Ulaşım Dairesi Başkanlığı İzmit’te b58, Gebze’de bin 532 sürücüye eğitim verdi.

Çorum’dan Kore’ye kardeşlik köprüsü

Çorum’un Güney Kore’deki kardeş şehri Gimhae Belediye Başkanı’nın daveti üzerine Güney Kore’ye giden Çorum heyeti resmî temaslarını sürdürüyor. Ziyaret kapsamında Çorum’un tanıtımına ve bilimsel çalışmalara katkı sağlayacak iki önemli iş birliği protokolüne imza atıldı. Kardeş şehir Gimhae’ye çok verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Başta Gimhae Belediye Başkanı Hong Tae Yong olmak üzere burada bizlerle çok yakından ilgilendiler ve üst düzey misafirperverlik gösterdiler. Kendilerine heyetim adına teşekkür ediyorum. Şehrimiz adına oldukça verimli bir ziyaret gerçekleştirdik. İlimizin kültürel turizmine, bilimsel çalışmalarına önemli katkı sunacak iki ayrı protokole imza attık” dedi.

2 bin 590 sürücü eğitildi

Esnaftan pankartlı teşekkür!

Mardin'de, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'e, ilçede yapılan çalışma ve turizme kazandırılan çarşı için esnaf teşekkür pankartı astı. Yıllardır kangren haline gelen restorasyon çalışmaları, altyapı ve yollarını yakın zamanda ele alarak yenileyen ve halkın hizmetine sunan Başkan Veysi Şahin'e ilçe esnafı ilgisini esirgemedi.

Haberin Devamı

2 bin 590 sürücü eğitildi

Engelli vatandaşlara sağlık taraması

Malatya Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik sosyal ve kültürel alanlarda yürüttüğü hizmetlerin yanı sıra engellilerin bilinçlenmesi için de projeler gerçekleştiriyor. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla engellilere ve ailelerine yönelik proje kapsamında Kernek Külliyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde sağlık taraması yapıldı.

2 bin 590 sürücü eğitildi

Duygu dolu anlar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Karabekir Vakfı iş birliğinde 18 Mayıs Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet’e Giden Yol” isimli konferans düzenlendi. Konferansa Millî Mücadele Dönemi Doğu Cephesi Kumandanı Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir konuk oldu. Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, “Cumhuriyet’e Giden Yol” konferansı öncesinde 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’ni gezerken duygu dolu anlar yaşadı.

2 bin 590 sürücü eğitildi

Bi’Mola ile engelleri aşıyor

Küçükçekmece Belediyesi, “Engelsiz kent” hedefiyle özel gereksinimli çocukların ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak, Bi’Mola Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı. Fatih Mahallesi’nde inşa edilen Bi’Mola Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, özel gereksinimli çocuklar ve aileleriyle birlikte gerçekleştirdi. Engelli bir yakını veya çocuğu bulunan ailelerin günlük yaşamlarındaki işlerini rahatça gerçekleştirebilmesi ve kendilerine vakit ayırmalarına olanak sağlamak amacıyla ücretsiz bir sosyal bir yaşam merkezi olarak tasarlanan Bi’Mola Engelsiz Yaşam Merkezi; etkinlik, oyun ve aktivite sınıflarıyla 4-14 yaş aralığındaki özel çocuklar için inşa edildi.

Haberin Devamı

2 bin 590 sürücü eğitildi

Peş peşe müjde verdi

Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından çölyak hastalarına yönelik hazırlanan glütensiz gıda paketleri vatandaşlara ulaştırdı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, çölyak hastalarına peş peşe müjde verdi. Başkan Köksal, Ankara’dan temin edilecek glütensiz ürünler için özel satış büfesi oluşturacaklarını ve maliyetine satışa sunulacağını duyurdu.

2 bin 590 sürücü eğitildi

Başkan Ergin süreci anlattı

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Heritage” 8. Uluslararası Koruma, Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik ve Kütüphanecilik Fuarı ve Konferansı’na katıldı. Başkan Ergin, katılımcılara, Ayvalık’ın Üstün Evrensel Değerleri ve UNESCO Dünya Mirası Süreci’ni anlattı.

2 bin 590 sürücü eğitildi

Piknikçilerin yeni gözdesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon 480 bin metrekarelik alanda “Park Ankara” adıyla hizmete açılan Hacıkadın Kent Ormanı, baharın gelmesiyle başkentli piknikçilerle dolup taşıyor. Kent ormanında bulunan piknik alanı, erken saatlerden geç saatlere kadar misafirlerini ağırlıyor.  Şehrin merkezinde doğayla iç içe zaman geçirme imkânı bulan başkentliler, Park Ankara’da her mevsim mangal yakmanın ve piknik yapmanın keyfini çıkarıyor.

2 bin 590 sürücü eğitildi

Festivale davet var

- Kocasinan Belediyesi’nin, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenleyeceği, Kocasinan Teknoloji Festivali (KOCAFEST) 23 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda başlıyor. KOCAFEST ile Türkiye çapında büyük ses getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tüm Kayserilileri programa davet ederek, “Anadolu’nun ortasında ‘Dijital bir fidan’ diktik. Bu fidanı akıl, bilgi ve gayretle büyütmenin çabası içerisindeyiz” dedi.

2 bin 590 sürücü eğitildi

Riva’ya kulak verdi

- Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in yeni hizmet döneminde yerinde çözüm modeli sunan “Mahalle Buluşmaları”nın ikincisi Riva’da yapıldı. Mahallenin birikmiş sorunlarına kulak veren Başkan Köseler, “Bu toplantıları şeffaf yönetim ve sorunları ortak akılla çözüm için yapıyoruz” bilgisini verdi.

2 bin 590 sürücü eğitildi

4 bin 500 metrelik hat

- Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Geyve Alifuatpaşa Mahallesi’nde sürdürdüğü altyapı çalışmalarıyla bölgeye yeni içme suyu hattı kazandırıyor. Proje kapsamında devam eden çalışmalarda, 4 bin 500 metre uzunluğa sahip olacak hattın bin 200 metresinde işlemler tamamlandı. Ekiplerin yoğun bir mesai harcadığı hattın kalan 3 bin 300 metrelik kısmı da kısa sürede tamamlanacak.

2 bin 590 sürücü eğitildi

HAFTANIN ELEŞTRİSİ

Memur krizi yaşanıyor!

Yerel yönetimlerde başkanlar değiştiğinde sıklıkla yapılan bir hata var. Bu durum başkanlar aynı partiden olup değişse bile yaşanıyor. Yeni başkan elbette kendi ekibiyle kadrosuyla çalışacaktır, ancak geçmiş dönemde yaptığı hizmetler, ürettiği katma değer ve projelerine bakılmaksızın eski başkanın ekibinden olduğu bahanesiyle daire başkanları, müdürler yüzlerce memur kızağa çekiliyor, hepsi bir odaya toplanıyor ya da gözden uzakta başka görevlere atanıyor. Binlerce memur, müdür, daire başkanı her ay maaşlarını almaya devam ediyor. Bu iç acıtıcı bir durum. Bu insanlar arasında liyakat sahibi yüzlerce, binlerce memur var. Bunlar mutlaka değerlendirilmeli…

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...