Ege Omurga sorunlarında güncel tedaviler

Omurga sorunlarında güncel tedaviler

27.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

EMOT, kurduğu Omurga Sağlığı Merkezi ile tanı ve tedavi sürecinde hastayı hastane hastane gezmekten kurtarıyor. EMOT Plus Hastanesi Başhekimi Dr. İnan Aysel, “Ekip çalışması, güncel teknoloji kullanımı ve bilimselliği temel alarak sağlık hizmeti veriyoruz” dedi

Omurga sorunlarında güncel tedaviler

30 yıldır İzmir’de dal hastanesi olma özelliğini yitirmeden hizmet sunan EMOT Hastanesi öncülüğünde kurulan EMOT Plus Hastanesi, Omurga Sağlığı Merkezi’ni hayata geçirerek ortopedi ve travmatoloji dalında omurga rahatsızlıkları için yeni bir anlayışı hayata geçirdi.  “Sağlıkta yeni olan bu iş modeli hastalarımıza önemli avantajlar sağlıyor” diyen EMOT Plus Hastanesi Başhekimi Dr. İnan Aysel, “Omurga problemi olan hastalar, tümüyle kurumsal muhatap bulma olanağına kavuşacaklardır. Omurga sağlığı merkezimiz, omurga problemi olan özellikle bel sorunlu hastaları tanı için bir hekim yerine bir ekip ile değerlendirmektedir. Hastalar tanı ve tedavi sürecinde birçok yeri dolaşmak yerine tek merkezden bu hizmeti alabilecek gereksiz dolaşma ve zaman kaybına uğramayacaklardır” bilgisini verdi.
Uygulanan “Endoskopik Tam Kapalı Yöntemi” anlatan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr Murat Aydın da, “Küçük giriş delikleri kullanılarak ve sağlam dokuya en az zararı vererek omurgadaki problemleri çözmeyi hedefleyen işlemlerdir. Bunlardan biri olan UBE yöntemi (Endoskopik tam kapalı yöntem) bel fıtıkları ve omurga kanal darlıklarında kullandığımız hasta konforunu ön plana çıkaran sonuçları oldukça başarılı bir yöntemdir. Hastalar ameliyat oldukları gün ayağa kaldırılır ve yaklaşık 10 gün içerisinde gündelik hayata dönebilmektedirler” dedi.
Farklı branşların işbirliği
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Muhteşem Gedizlioğlu “Omurganın kemik yapılarından kaynaklanan basılara bağlı omurilik sıkışmaları ile omuriliğin kendi iç hastalıkları benzer bulguları verirler. Dolayısı ile bu hastalıkların tanı ve ayırıcı tanılarında nörolojinin katkısı büyüktür” diye konuştu. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Kayra Barut ise, “Merkezimizde aynı anda farklı branşların birleşmesi ile hastaya detaylı bir muayene yapılmakta ve uygulanması gereken tedavi seçeneği titizlikle belirlenmektedir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları ağrılardan kurtulmak ve hatta bir daha tekrarlamaması için oldukça etkin yöntemdir” ifadelerini kullandı. Bel sorunlu hastaların tedavisinde sürece katkı sağladıklarını belirten diyetisyen Levent Akgün de, “Bu tip rahatsızlıklarda hastaların var ise metabolik problemlerini de dikkate alarak ideal vücut ağırlıklarına ulaştırmak tedaviye oldukça önemli bir destek oluşturmaktadır” diye konuştu.

Yazarlar