Cumartesi Bahçede yemek keyfi

Bahçede yemek keyfi

05.06.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Restoranlar ve kafelerin açılmasıyla herkes bir nefes aldı. Havaların güzelleşmesiyle gözler bahçeli mekanlarda

Bahçede yemek keyfi

Zeynep Kakınç - Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan ya da sadece paket servisi hizmeti veren restoranlar ve kafeler için müjdeli haber geçtiğimiz günlerde geldi. Kısıtlı saatlerle de olsa yasakların kalkması, salgından en fazla zarara uğrayan işletmelere bir parça nefes aldırırken müşterilerin de yüzünü güldürdü. Son bir sene tüm dünya için öyle zordu ki! Hepimiz havaların güzelleşmesini her zamankinden daha bir sabırsızlıkla bekledik. Dostlarla kucaklaşmalar, paylaşılan sofralar, yemek eşliğindeki sohbetler fazlasıyla özlendi. Elbette Kovid-19 tehlikesi devam ediyor. Evet, kucaklaşmalar için henüz erken, sosyal mesafe kavramı bir müddet daha hayatımızda olacak. Ama her şeye rağmen yaz bize iyi gelecek, yine kalplerimizi umutla dolduracak. Yasakların bitmesi ve havaların güzelleşmesiyle gözler özellikle bahçeli işletmelere çevrildi. Sizlere İstanbul’un farklı bölgelerinden özgün lezzetleriyle öne çıkan bahçeli mekân önerilerim olacak.

Haberin Devamı

Bahçede yemek keyfi

Welldone-Suadiye

Suadiye’nin gözbebeği Welldone, diğer şubeleri gibi geniş bir açık alana sahip. Sürekli güncellenen menüleriyle misafirlerine dünya mutfaklarından birçok farklı lezzeti sunuyorlar. Keyifli menülerinin en çok tercih edilenleri ise steak diane, karidesli spagetti, Sicilian pizza ve kinoa köftesi. Menüye yeni eklenen green veggie bowl ve chicken mango bowl da akıllarda kalanlardan. İşletme, Anadolu’nun farklı bölgelerinden tedarik ettiği siyez buğdayı, Konya firik bulguru, Balıkesir sepet peyniri gibi ürünlerle menüsüne fark katıyor. Midpoint&Welldone Restoranları kurucu ortağı Ayhan Çarıkçılar, sürdürülebilir üretime katkı sağlamaya özellikle dikkat ettiklerini vurguluyor. Antalya’dan bir yılda aldıkları 40 ton avokadonun çekirdeklerini bölgeye tekrar gönderip ekilmesini sağlamalarıysa bu hassasiyetlerinin en güzel örneği. Ayhan Bey, pandemi sürecini geçirdikleri en zorlu zaman dilimi olarak tanımlıyor.

Haberin Devamı

Bahçede yemek keyfi

Backyard-Bebek

Tarihi bir Fransız yetimhanesinin bahçesinde yer alan Backyard, müşterilerine şehrin karmaşasından uzak, ağaçların altında huzurlu bir atmosfer ve rafine yemekler sunuyor. Menüye dünya mutfağının Türk lezzetleriyle buluştuğu modern tabaklar hâkim. Klasik lezzetlerinin yanı sıra menü şef Beril Şanal tarafından mevsime göre yenileniyor. Backyard hotdog, flatbread seçenekleri ve beurre blanch sosuyla servis edilen levrek, misafirlerin en çok tercih ettiği yemekler. Mekân yeni normale geçiş için yoğun bir hazırlık yapmış.

Bahçede yemek keyfi

Liçi House-Kanlıca

Kanlıca’nın öne çıkan mekânlarından Liçi House, pastacılık konusunda çok iddialı. Serpme kahvaltının yanı sıra Türk ve dünya mutfaklarından lezzetler de sunuyorlar. Liçi House’un ekşi mayalı ekmekleri pek meşhur. Taş fırında pişen 12 çeşit organik ekşi mayalı ekmek üretiyorlar. Liçi House Genel Müdürü Mine Tükel, “Pandemi sürecini ağırlıklı paket servis ve pastanemizden satışlarla geçirdik. Bahçemiz dışında terasımızda da hizmet vermeye devam ediyoruz” diyor.

Meşe Yaprağı-Kurnaköy, Pendik

Şehir karmaşasından uzakta, doğanın kucağında bir alternatif arayanlar için ideal olan Kurnaköy’deki Meşe Yaprağı, bir aile işletmesi. Sahipleri, Arda ve Gökhan İlter kardeşler. Bahçeleri dinginlik ve huzur vadediyor. Bulunduğu lokasyon ve menünün kahvaltı ağırlıklı olması sebebiyle kapanmalar sırasında paket servisi yapamayan işletme, sıkıntılı bir süreç geçirmiş. Yazın gelişi, işletme sahiplerinin yüzünü güldürmüş: “Kuş sesleri eşliğinde kahvaltı etmeyi tercih eden kalabalık bir müşteri kitlemiz var, yoğun bir talep bekliyoruz” diyorlar. Dört dönüm yeşil alanda kurulu Meşe Yaprağı’nda en çok tercih edilen lezzetler; serpme kahvaltı, beğendili et, chef’s burger ve ev yapımı tatlılar.

Haberin Devamı

Bahçede yemek keyfi

Hide Arnavutköy-Arnavutköy

Son birkaç yılın en popüler semti Arnavutköy’de bulunan Hide Arnavutköy cafe&bakery konseptli bir mekân. Saklı bir bahçe içinde, şehrin tam ortasında beklenmeyen bir sakinlik sunuyor. Amerikan ve Fransız temelli, Türk mutfağından ürünlerin de modern şekilde yorumlandığı kahvaltı servisi her gün saat 16.00’ya kadar devam ediyor. Hide Arnavutköy, ayrıca burger, makarna, salata çeşitleri ve bowlları ile öne çıkıyor. Croque madame, keçi peynirli ıspanaklı yumurta, dana bacon mantar brioche ve egg burger en çok tercih edilen lezzetleri.