R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta Saka burcunda dikkat çekici bir stelyum var. İlişkilerimizde güçlü isteklerin ve kimi zaman manipülasyonların öne çıktığı günlerdeyiz. Aşkta tutkular söz konusu olabilir. 20 Şubat civarında bizi duygusal açıdan daha derin kılan bir çaba içindeyiz. 22 Şubat’ta yan yana gelen Venüs ve Mars bu dönemde daha bağımsız ama tutkulu bir atmosfer yaratıyor. 24 Şubat’taki dolunay ise özellikle sağlık, düzen ve hizmet konularında yeni bir farkındalık geliştireceğimizi gösteriyor. Bu dönemde kendimizi daha fazla fedakarlık göstereceğimiz koşullar içinde bulabiliriz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

18 Şubat Pazar Merakımızı ortaya koyabileceğimiz bir gündeyiz. Düşüncelerimizi hızlı bir şekilde anlatabiliriz.

19 Şubat Pazartesi Haftaya daha duyarlı ve duygularımızı anlamaya yönelik bir çaba ile başlıyoruz. Fedakarlıklar öne çıkabilir.

20 Şubat Salı Duygusal enerjimizi yaratıcı alanlara aktarmaya çalışalım.

21 Şubat Çarşamba Günün ilk yarısında bazı tedirginlikler olabilir. Bugün aşkta ve ilişkilerimizde daha bilinçli davranmalıyız.

22 Şubat Perşembe Özellikle günün ilk yarısında karşılıklı konularda daha dengeli olalım. Karşılıklı konular tartışmalara yol açabilir.

23 Şubat Cuma Enerjimizi daha yapıcı şekilde ortaya koymak istiyoruz. Başkalarına da faydalı olabiliriz

24 Şubat Cumartesi Bugün gerçekleşen dolunay sağlık, düzen ve hizmet konularına vurgu getiriyor. Sınırlamalarla karşılaşabiliriz.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bugünlerde sosyal alanda, gruplar içinde daha aktif ve heyecanlı davranabilirsiniz. Arkadaşlıklar hayatınıza yeni fikirler getiriyor. 20 Şubat civarında eve ya da ailenize yönelik konulara daha fazla çaba sarf edebilirsiniz. 22 Şubat civarında aşkta ve ilişkilerde heyecan daha yüksek olabilir. 23 Şubat’tan sonra düşüncelerinizi daha iyi organize etmeye çalışmalısınız. Bu dönemde bazı dikkatsizlikler söz konusu olabilir. 24 Şubat’taki dolunay sağlık, düzen ve çalışma ortamınızla ilgili konulara ekstra bir farkındalık getiriyor.

Haberin Devamı

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde iş ve kariyer alanında yükselen enerjiler dikkat çekmekte. Gücünüzü ve kararlılığınızı hedeflerinize daha fazla odaklanabilirsiniz. 20 Şubat civarında yakın çevrenizle ilgili konular ve hassasiyetler sizi harekete geçirebilir. Bu dönemde iş hayatındaki ilişkilere özellikle dikkat etmek gerekiyor. 23 Şubat’tan sonra gruplar içinde düşüncelerinizi daha yaratıcı şekilde ortaya koyabilirsiniz. 24 Şubat’taki dolunay özellikle yaratıcı olduğunuz bir konuda ya da çocuklarla ilgili yeni bir sonuç elde edebileceğinizi göstermekte.

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde kendinizi geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek çok daha olumlu sonuçlar getiriyor. Yeni ve yabancı kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Başkalarından öğrenebileceğiniz çok şey var. 20 Şubat civarında eve yönelik işler ve harcamalar önem kazanıyor. Bu dönemde aşkta ve ilişkilerinizde sizi heyecanlı kılan pek çok fırsat bulabilirsiniz. 23 sonrası iş hayatında sorumluluklar dikkat çekecek. Özellikle 24 Şubat’taki dolunay iş ve ev arasında yeni bir denge kurmak durumunda olduğunuzu gösteriyor.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde sizi duygusal açıdan test eden ve dönüşüm gerektiren hassasiyetler var. Aynı zamanda parasal konular ve ortaklı işler de gündeminizi daha fazla meşgul ediyor olabilir. Endişe ve korkularınızı aşacaksınız. 20 Şubat’ta kişisel konularda daha fazla girişim ve ilerleme imkanı olabilir. Özellikle 23 Şubat’tan sonra yeni insanlar ve çevreler düşüncelerinizine olumlu bir katkı sunmakta. 24 Şubat’taki dolunay özellikle kafaca meşgul olduğunuz ve detaylarla ilgilendiğiniz konuları öne çıkarmakta.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bugünlerde karşılıklı konular, görüşmeler ve evlilik hayatınızı ilgilendirecek koşullar sizi daha fazla meşgul etmekte. Aşkta ve ilişkilerde daha sakin ve dengeli kalmaya bakın. Bu alanda manipülatif durumlar dikkat çekebilir. 20 Şubat civarında ailenizi ya da duygusal açıdan sizi ilgilendiren hassasiyetler söz konusu. Bu dönemde karşılıklı konularda daha akılcı olmaya çalışmalısınız ancak 23 Şubat’tan sonra düşünceleriniz karışabilir. 24 Şubat’taki dolunay özellikle para durumunuzu ve ortaklı işleri yeniden düşüneceğini gösteriyor.

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu hafta çalışma ortamınızda ve sizi meşgul eden konularda daha fazla organizasyon ve düzene ihtiyacınız olduğu anlaşılıyor. Sağlık, hizmet gibi konular daha fazla zaman alabilir. 20 Şubat civarında ailenizi de ilgilendiren konularla daha fazla zaman geçirebilirsiniz. Bu dönemde çalışma ortamındaki ilişkilere özen göstermek gerekebilir. 23 Şubat sonrasında karşılıklı görüşmeler, dengeler ve ortaklıklar önem kazanıyor. Özellikle 24 Şubat’taki dolunay kişisel alanda ve ilişkilerinizde bazı önemli seçimler yapabileceğinizi gösteriyor.

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde yaratıcı çalışmalar, kendinizi daha çok ortaya koyabileceğiniz fırsatlar söz konusu. Aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda daha heyecanlı ve tutkulu davranabilirsiniz. 20 Şubat civarında işinizi ve ailenizi ilgilendiren bir konuda ilerleme imkanı olabilir. Bu dönemde aşkta ve beraberliklerde daha tutkulu ve maceracı olabilirsiniz. Ancak 23 Şubat’tan sonra iş hayatında sizi meşgul eden konular artıyor. 24 Şubat’taki dolunay ise özellikle sağlık, iş ve hizmet konularına bazı hassasiyetler getirmekte.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde iç dünyanızı ve ailevi konuları ilgilendiren pek çok değişiklik dikkat çekiyor. İşten ziyade özel hayatınıza ve eve yönelik konulara zaman ayırıyor olabilirsiniz. 20 Şubat civarında uzaklarla ilgili bir konu hayatınıza bir açılım getirebilir. Bu dönemde evde ve ailede ilişkilerinize daha fazla önem verebilirsiniz. 23 Şubat sonrasında yaratıcı alanda çabalarınız daha olumlu sonuçlar getirmeye başlıyor. 24 Şubat’taki dolunay ise özellikle gruplar içinde ve işle ilgili konularda bazı önemli muhasebeler yapacağınızı göstermekte.

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bugünlerde Saka burcunda ilerleyen gezegenler sizi gelecek yönünde daha hareketli, hevesli ve iyimser kılmakta. Bu dönemde sosyal alanda arkadaşlıklar içinde oldukça faal ve girişken olabilirsiniz. 20 Şubat civarında sizi psikolojik açıdan meşgul eden konular gündeme gelebilir. Bu dönemde ev ve ailenize ilişkin konular da önem kazanmakta. 23 Şubat’tan sonra evde meşguliyetler artıyor. 24 Şubat’taki dolunay ise hedeflediğiniz bir konuyla ilgili önemli bir sonucun ve muhasebenin gündeme gelebileceğini göstermekte.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde iş ve para konularında daha girişken ve cesur davranabilirsiniz. Kişisel yeteneklerinizi kullanmaya, harekete geçirmeye çalışmalısınız. 20 Şubat civarında eşinizi ya da ortaklıkları ilgilendiren bir konu ile daha fazla meşgul olabilirsiniz. Bu dönemde harcamalarınızı dengede tutmanız gerekiyor. İsraf söz konusu olabilir. 23 Şubat sonrasında kendinizi daha akıcı anlatabileceğiniz olanaklar var. 24 Şubat’taki dolunay fikirlerinizi ve inançlarınızı anlatma yönünde size önemli bir değerlendirme ve sonuç getirebilir.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde burcunuzda ilerleyen pek çok gezegen hayatınızı daha hareketli, girişken ve cesur kılmakta. Kişisel hedeflerinize ulaşma yönünde güçlü bir kararlılık gösterebilirsiniz. Sizi öfkelendirebilecek konulara ise daha sakin ve akılcı yaklaşmaya bakın. 20 Şubat civarında zaman alan işleri daha iyi organize etmelisiniz. 23 Şubat sonrasında parasal konularda yeni görüşmeler ya da haberler gündeme gelebilir. 24 Şubat’taki dolunay sizi endişelendiren bir konuyla ilgili bazı önemli sonuçlar ve hassasiyetler getirmekte.

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde koşullar kapalılık ve gizlilik gösterse de 20 Şubat’tan itibaren kendinizi daha istekli ve yaratıcı hissedebilirsiniz. Kimi zaman gruplar ya da sosyal konular sizi farkında olmadan olumsuz yönde etkiliyor olabilir. 20 Şubat civarında sevdiklerinizle ilgili konularda daha fazla şey yapabileceğinizi görebilirsiniz. Bu dönemde ilişkiler ve aşk oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Yine de 23 Şubat’tan itibaren düşüncelerinizi daha yaratıcı ifade edebilirsiniz. 24 Şubat’taki dolunay ilişkilerinize yeni bir denge getiriyor.