R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta tamamlanma ve bitme aşamasında olan pek çok şey görebiliriz. Düşüncelerimizi daha farklı ve derin kılacak koşullar var. Haftanın ilk günlerinde daha araştırmacı ve sorgulayıcı bir tutum içinde olabiliriz. Ancak bugünlerde iyimserliğimizi yüksek tutmaya çalışalım. 7 Şubat civarında aşkta ve arkadaşlıklarda, genel olarak ilişkilerimizde önemli bir değerlendirme ve seçim yapma gereği duyabiliriz. Haftanın ikinci yarısında sürprizler, ani değişiklikler göze çarpıyor. 10 Şubat’taki yeniay gelecek yönünde daha fazla şey yapma isteğimizi öne çıkarıyor.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

4 Şubat Pazar Arkadaşlar arasında ya da sosyal bir ortamda samimi ve açık olabileceğimiz, yeni şeyler öğrenebileceğimiz bir gündeyiz.

5 Şubat Pazartesi Işıkların uyumu gelecek yönünde daha doğru bir değerlendirme yapabileceğimizi gösteriyor. Pozitif düşünebiliriz.

6 Şubat Salı Günün ilk yarısında beklentilerimiz yüksek olabilir. Ancak daha gerçekçi olmak durumundayız.

7 Şubat Çarşamba Bugün daha gerçekçi ve somut düşünebiliriz. Sanatsal konular yapıcı sonuçlar getirebilir.

8 Şubat Perşembe Özellikle öğle saatlerinde daha dikkatli ve önlemci olmaya çalışalım. Bizi ani kararlara yönelten durumlar olabilir.

9 Şubat Cuma Yeni fikirler gündeme geliyor. Biraz daha sabırlı olmalıyız.

10 Şubat Cumartesi Yeniayın getirdiği farklı enerjiyi hissedebiliriz. Orijinal düşünceler ortaya koymak için güzel bir gün.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde iş hayatında ilişkileri daha doğru yönetmek gerekiyor. 5 Şubat’tan itibaren gruplar ve arkadaşlıklar içinde daha meşgul ve hareketli bir tempo başlayabilir. Bu dönemde gelecek yönünde sorgulayıcı düşünebilirsiniz. 6 Şubat civarında özellikle hedeflerinizde sabırlı olmaya bakın. Bugünlerde bitmekte, tamamlanmakta olan pek çok şey söz konusu. Karşılıklı konuları ve ilişkilerinizi gözden geçiriyor olabilirsiniz. 10 Şubat’taki yeniay sizi gelecek yönünde ve sosyal alanda daha hareketli ve umutlu kılıyor.

Haberin Devamı

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde işiniz ve sorumluluklarınız öne çıkarken kendinizi daha kararlı hissedebilirsiniz. Ancak bu dönemde tamamlanması gereken işler beklemelere neden olabilir. 5 Şubat’tan itibaren işinizde ve hedeflerinizde görüşmeler, yazışmalar ve evraklar daha dikkat çekici olabilir. 6’sından itibaren uzaklarla ilgili konular ya da içine yabancıları alan koşullar bazı

bitirilmesi gereken koşullara da işaret etmekte. 10 Şubat’ta gerçekleşen yeniay özellikle üstünde uzun zamandır durduğunuz konuları ve hedefleri öne çıkaracak.

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde yeni şeyler öğrenmek, kendinizi geliştirmek ve farklı ufuklara açılmak için güzel fırsatlar bulabilirsiniz. 5 Şubat’tan itibaren uzaklarla ilgili işler yeni bir derinlik kazanıyor. Düşüncelerinizi ifade etme yönünde ilginç olanaklar var. Ancak bugünlerde bazı krizler, dönüşüm gerektiren koşullar da dikkat çekebilir. Bu nedenle sabırlı olmalısınız. 8 Şubat civarında yenilikler ve değişiklikler hayatınıza farklı uyanışlar getirmekte. 10 Şubat'taki yeniay ile birlikte kendinizi daha rahat ifade ettiğiniz bir döneme girmektesiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bugünlerde karşılıklı konular ve ilişkiler gündeminizi yine meşgul ediyor olabilir. Eve ya da ailenize yönelik konular bazı seçimler ve muhasebeler de getirmekte. Haftanın ilk günlerinde finansal bir konuda anlaşma, görüşme ya da evraklar ağırlık kazanabilir. Bu hafta özellikle ilişkilere yönelik konuları toparlamak açısından önem taşıyor. 8 Şubat civarında ani koşullar nedeniyle kendinizi gergin hissedebilirsiniz. 10 Şubat’tan sonra ortaklı konularda ve parasal işlerde yeni bir ilerleme sağlayabilirsiniz.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde koşullar pek lehinize ilerlemiyor olabilir. Sizi bağlayan ya da çoğu zaman karşıt duran durumlar ya da kişilerle karşılaşıyorsunuz. Ancak yine de bu dönemde göstereceğiniz çaba sayesinde pek çok sonuç da ortaya çıkabilir. 5 Şubat’tan itibaren ilişkiler, karşılıklı görüşmeler ve bazen karşıtlıklar daha belirgin hale gelmekte. Bu hafta çalışma hayatınızla ilgili konuları toparlamak ve sağlığınıza da daha çok önem göstermeniz gerekebilir. 10 Şubat’tan sonra işleri daha rahat toparlamaya başlayabilirsiniz.

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde yaratıcı konular ve kendinizi gösterme imkanınız dikkat çekiyor. Ayrıca 5 Şubat’tan itibaren çalışma hayatınızı ve genel olarak düzeninizi ilgilendiren konular da hız kazanmakta. Bu dönemde düşüncelerinizi düzene sokabilir ve daha fazla didinebilirsiniz. Hafta içinde sevdiklerinizle ilgili konular ve bazı sıkışıklıklar yaşanabilir. 7 Şubat civarında ilişkilerinizde göstereceğiniz duyarlılığa dikkat edin. 10 Şubat’tan sonra sağlık ve düzen konularını daha hızlı bir şekilde halletmeye başlayabilirsiniz.

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde ilgi alanınızda yakın çevreniz, ailevi konular ve kişisel açıdan önem verdiğiniz durumlar dikkat çekiyor. 5 Şubat sonrasında yaratıcı bir alanda daha kararlı ve odaklı hareket edebilirsiniz. Ancak bu hafta eve ya da ailenize yönelik işler içinde bazı tamamlanması gereken durumlar da söz konusu. 8 Şubat civarında özellikle denge gerektiren konulara ve ilişkilere dikkat ediniz. 10’undan itibaren yeniayla birlikte kendinizi daha rahat ifade ederek olumlu yönde hissedebileceğiniz koşullar gelişiyor.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Yakın çevrenizi ve ailenizi ilgilendiren konular bu dönemde sizi daha fazla meşgul etmeye başlayabilir. Çevrenizden aldığınız destek ve görüşmeler, yazışmalar önem kazanıyor. 5 Şubat'tan itibaren evde ya da toprakla ilgili konularda bir derinleşme, odaklanma söz konusu olabilir. Bu hafta kardeşler ya da yakın çevrenizdekiler ile ilgili konuları toparlama

çabası içinde olabilirsiniz. 8 Şubat civarında karşılıklı konularda sürprizler var. 10 Şubat’tan itibaren eve ve ailenize yönelik konuları daha kararlı şekilde ilerletmeye başlayabilirsiniz.

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bugünlerde harcamalarınız ve para durumunuz konusunda daha fazla çaba içindesiniz. Göstereceğiniz kararlılık sayesinde maddi durumunuzu toplayabilirsiniz. 5 Şubat’tan itibaren eğitim, görüşmeler ve ziyaretler sizi daha fazla meşgul etmeye başlıyor olabilir. Ayrıca bu hafta parayla ilgili konularda eksik kalan şeyleri tamamlamak çabası içindesiniz. 8 Şubat civarında iş ortamında farklı fikirlere açık olmak doğru olacak. 10 Şubat’tan itibaren düşüncelerinizi daha orijinal bir şekilde ortaya koymaya başlayabilirsiniz

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Hem de hala burcunuzda ilerleyen Venüs ve mars ilişkilerin, karşılıklı konuların ve sizi tutkulu kılan işlerin ne kadar dikkat çekici olduğunu gösteriyor. 5 şubattan itibaren özellikle iş ve para konularında yapacağınız görüşmeler sizi daha kararlı hale getirmekte. Bu hafta eksik ya da yarım kalan şeyleri tamamlama yoluna gidebilirsiniz. 8 Şubat civarında spekülatif konularak ve yatırımlara dikkatle bakmalısınız. Parasal işlerinize 10 Şubat’tan sonra daha istikrarlı bir şekilde yönetmeye başlayabilirsiniz.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Burcunuza ilerleyen Güneş ve 5 Şubat'tan itibaren Merkür sizi yeteneklerinizi ortaya koyma ve kararlı davranma konusunda daha istekli kılıyor. Bu dönemde düşüncelerinizde derinleşebilir ve ikna edici olabilirsiniz. Ancak bu hafta geçmişten kalan konular ya da tamamlanması gereken bazı eksikler de söz konusu olabilir. Bu nedenle 8 Şubat'a kadar daha sabırlı olmak gerekebilir. 10 Şubat’tan sonra pek çok alanda yeni adımlar atmak ve projelerinize yeni bir yön vermek daha kolay olacak

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bugünlerde gündeminizde gruplar ve sosyal konular daha ağırlıklı şekilde yer alıyor olabilir. Gruplar içinde ilişkilere özenle yaklaşmaya çalışın. Tam olarak göremediğiniz ya da farkında olmadığı koşullar yüzünden kendinizi yönsüz bulabilirsiniz. Özellikle 5 Şubat’tan sonra gizli kalan şeyler daha kurcalayıcı bir atmosfer de yaratabilir. Hafta içinde gelecekle ilgili beklentilerinizi gözden geçiriyor olabilirsiniz. 10 Şubat’tan itibaren kolektif temalar ya da hayal dünyanızda gündeme gelen hareketlilik sizi daha fazla düşündürebilir.