Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yunanistan’da düzenlenen Acropolis turnuvasının 2. gününde ev sahibiyle karşılaşan Türkiye, rakibine 84-70 yenildi.
TOTAL’in sponsor olduğu A Milli Basketbol Takımımız’ın bir kez daha eksiklerini görme adına iyi bir sınav verdiğini söyleyebiliriz.
Ancak şunu başta belirtmek gerek ki, Furkan ve biraz da Ersan dışında henüz ritmini bulmuş ismimiz yok. Özellikle Cedi Osman, beklentilerin de etkisiyle hemen bir şeyler yapmak istemesi nedeniyle standardının çok altında oynuyor. Onun 4 numaraya geçtiği anlarda artan baskı savunmada koz olsa da, özellikle çizgi gerisinden ritmini bulması gerekiyor.
Farkın çift hanelere çıktığı bölümlerde hep Furkan sahne alıp, maçta tutmaya çalıştı temsilcimizi ama Sırbistan ve Yunanistan gibi ekipler karşısında çok daha fazlası gerekiyor. Ersan’ın dış atışlarda verdiği katkıyı mutlaka içeriden diğer uzunlarımızın da sağlaması lazım. Ayrıca kısalardan gelecek şutlar da kaderimizi belirleyecek, yüzde 25-30 atarak kazanmamız çok mümkün gözükmüyor.
Antetokounmpo’nun sahada olduğu anlarda ikili oyunları savunmak çok kolay değil, zaten o boyda ve çabuklukta bir ismi NBA’de de tutan olmuyor, ancak o kenardayken aynı hataların sürüyor olması da, takım savunmasını biraz daha sertleştirmemiz, özellikle uzunların geriye çabuk dönmesini zorunlu kılıyor.
Fark 15’lere çıktıktan sonra dönüş çabamız olumlu, şampiyonaya kadar vaktimiz de var ama başta Cedi, sonrasında da Wilbekin ve Semih’in mutlaka devreye girmesi gerekiyor. Tabii ki dün sahanın en skoreri olan Furkan’a da ‘maşallah’ diyelim, onun performansı umutlarımızı canlı tutuyor.