Ufuk Sarıca

Ufuk Sarıca

UfukSarıca

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Böyle önemli bir günde her ne kadar sonuçlar itibariyle kaybetmiş olsak da gerek Anadolu Efes, gerekse Fenerbahçe Beko’nun son güne kadar sahada olduğunu görüyoruz. Bundan basketbolumuz adına mutluluk duymamız gerekiyor. Son güne kadar sahada olan ve mücadele eden takımlar her zaman başarılıdır. Gelecek senelerde de bu başarının daha fazla Türk oyuncunun oynar durumda olmasıyla devam etmesi en büyük arzumuzdur.
Anadolu Efes’in CSKA Moskova karşısındaki yenilgisini neye bağlıyorsunuz?
Öncelikli olarak kısalar arasındaki oyunun CSKA lehine sonuçlanması Anadolu Efes’in mağlubiyetinin baş etkenlerinden biri oldu. Efes, bütün sezon oynadığı gibi belki mükemmel değildi ama iyi bir üçlük isabetiyle mücadele etti. Ancak CSKA Moskova bu sefer olağanüstü bir yüzde ile oynadı. Maçtan önceki benim aklımdaki en büyük soru iki tarafın kısaları arasındaki mücadeleydi. Bunda da CSKA öne çıkan taraf oldu.
CSKA Moskova’nın dışarıdan müthiş bir yüzde ile oynadığını gördük, sizce bu önlenebilir miydi, bir savunma değişikliğine gidilebilir miydi?
Burada maç öncesinde Ergin Ataman’ın kurduğu bir strateji vardı. Bunu da sonuna kadar değiştirmeden sahaya çıktılar. Zaman zaman oyun içinde değişiklikler olabilir ama coachlar genelde inandıkları oyunu sürdürmeyi denerler... Burada Clyburn’ün yarı finalden gelen yüksek performansını sürdürdüğünü gördük. Bugün için de ekstra olan onun sahadaki isabet yüzdesiydi.
CSKA’nın tecrübe konusunda temsilcimizden önde oluşunun etkisi de skora etti mi sizce?
Etmemesi mümkün değil... Buraları defalarca oynayan bir ekip... Özellikle oyunun son bölümünde kazandıkları faullerle çizgiye gitmeleri zaten bu tecrübeyi gösteriyordu. Son dakikalarda oyuna ortak olan Anadolu Efes’in savunma kısmında çok gereksiz yaptığı bir-iki faul oldu. Bu da tecrübeyle sabitlenmiş bir durumdu kanımca...
Anadolu Efes’in bundan sonra nasıl bir yol izlemesi gerektiğini düşünüyorsunuz, bu seviyelerde kalmak için neler yapılmalı?
Bir kere burada final oynamayan bir takımın belki şampiyonluğu olağanüstü bir durum olacaktı. Ama final oynamak da büyük bir başarı. Burada istikrar ve devamlılık başarıya giden en büyük etken... Bunun üstüne eksikleri giderip daha tecrübeli bir şekilde devam etmek gerekir diye düşünüyorum...