Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Galatasaray, istediği gibi bir başlangıç yapamadı Pendikspor maçına. Bunun en büyük nedeni, konuk takımın üçüncü bölgede uyguladığı birebir markajdı. Aynı uygulamayı orta sahada Torreira ve Kerem Demirbay’a da yaptı kırmızı- beyazlılar. Öte yandan hızlı çıkışlarla da gol bulma çabasındaydılar.

Kendi sahasından çıkmakta sorun yaşayan Galatasaray, rakip kalede de baskı kuramadı. Diğer kanattaki Barış Alper Yılmaz’ın gösterdiği çabanın aksine, geçen hafta oyuna dâhil olduktan sonra sergilediği etkili performans nedeniyle Okan Buruk’un Pendikspor karşısında ilk on birde görev verdiği Ziyech’in etkisiz kalması da işin tuzu biberi oldu. Ziyech’in geleneksel problemi bu. Sonradan girdiği maçlarda göz dolduruyor, ilk on bir başladığı karşılaşmalarda ise hayal kırıklığı yaratıyor.

Haberin Devamı

34 dakika her şey Pendikspor’un istediği gibi gitti karşılaşmada. Derken Icardi geçti dümene! Baktı ki top gelmiyor, kendisi gitti orta sahaya ve onun kurduğu oyun neticesinde yine onun ayağından harika bir gol buldu Galatasaray. Bu gol gerçekten her açıdan muhteşemdi. Hazırlanışı, son vuruşu...

Bu golle rahatlayan sarı- kırmızılılar, Abdülkerim’in güzel kafa golünden sonra maçı antrenman havasına çevirdiler. Bir rehavet, kalelerinde golle sonuçlansa da Kerem Aktürkoğlu’nun penaltı golüyle sahadan üç farklı bir skorla ayrılmayı başardılar.

Bu arada özellikle ikinci yarıda Ziyech’in üzerindeki ölü toprağını attığını belirtelim. Kerem Aktürkoğlu’nun penaltıyı kullanmak ve tekrarlamak kararı doğru muydu, tartışılır...

Galatasaray’da gerçekten değinilmesi gereken oyuncular var. Bunların başında da Icardi geliyor. Kötü giden oyunda sorumluluk alıp olaya el atan Arjantinli, bu sezonki yirminci golünü attı. Hem de izlemelere doyulamayacak bir gol. Icardi’yi anlatmaya kelimeler yetmiyor bazen. Tam bir dünya yıldızı. Eğer bu sezon Galatasaray şampiyon olursa yine onun çok büyük katkısı olmuş olacak.

Bu golde harika bir pas veren ve sonrasında kendisi de güzel bir gol atan Mertens... Onu da anlatmak zor, izlemesi keyif... Gönül istiyor ki, bırakmasın bir süre daha. Resitaller sunsun ara sıra...

Haberin Devamı

Yıldızların birbirlerini tamamlamaları, ekip oyunu, iş birliği doğal olarak verimi arttırıyor. Icardi- Mertens uyumu, Barış Alper Yılmaz’ın onlara katkıları, orta sahada Torreira gibi bir kalite, etkili stoperler ve güven veren bir kaleci. Takım omurgası olarak da adlandırabileceğimiz bu yapı, başarının da temel anahtarı. Nitekim galibiyet serisini on dört maça çıkarttı sarı- kırmızılılar ve kendilerine ait rekoru egale ettiler. Galatasaray, bitime beş hafta kala iyi bir hava yakalamış durumda. Bakalım sezon sonunda gülen kim olacak?