Ankaragücü Ankaragücü'nde Olimpiu Morutan depremi! Resmen açıklandı

Ankaragücü'nde Olimpiu Morutan depremi! Resmen açıklandı

24.04.2024 - 01:09 | Son Güncellenme:

Ankaragücü'nün sezon başında Galatasaray'dan kadrosuna kattığı Olimpiu Morutan'ın son durumu belli oldu.

Ankaragücünde Olimpiu Morutan depremi Resmen açıklandı

Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Ankaragücü ile Beşiktaş karşı karşıya gelmişti. Ev sahibi ekipte maçın son anlarında sakatlanan Olimpiu Morutan, sedyeyle kenara gelmek zorunda kalmıştı.

Haberin Devamı

Acı içerisinde yerde kalan Rumen futbolcunun son durumuna dair resmi açıklama geldi. Olimpiu Morutan'ın sağ aşil tendonunda kopma olduğu ve operasyon geçireceği belirtildi.

Ankaragücü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Beşiktaş JK karşılaşmasında sakatlanarak oyundan çıkan Profesyonel Futbol A Takım futbolcumuz Olimpiu Morutan'ın yapılan muayenesinde sağ aşil tendonunda kopma tespit edilmiştir. Futbolcumuz en kısa süre içinde operasyon geçirecektir" denildi.

24 yaşındaki hücum oyuncusu bu sakatlığı nedeniyle sezonu kapattı. Olimpiu Morutan, Ankaragücü formasını 35 maçta terletti. Yıldız futbolcu bu karşılaşmalarda 5 gol ve 4 asist üretti.

Olimpiu Morutan'ın Ankaragücü ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. 24 yaşındaki Rumen futbolcunun güncel piyasa değeri 4 milyon euro. Ankaragücü, Olimpiu Morutan'ın bonservisi için Galatasaray ile 3 milyon euro karşılığında anlaşma sağlamıştı.

Haberin Devamı

Universitatea Cluj altyapısında yetişen Olimpiu Morutan daha sonra FC Botoşani, FCSB ve Galatasaray'da oynadı. Rumen on numara, geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Serie B ekibi Pisa'da geçirdi.

Olimpiu Morutan, Romanya Milli Takımı'nda 15 karşılaşmada süre aldı. 24 yaşındaki on numara bu mücadelelerde 1 kez rakip fileleri havalandırdı.

MORUTAN'IN TRANSFER ŞARTLARI

Galatasaray Kulübü, Olimpiu Morutan'ın Ankaragücü'ne transferinin mali detaylarını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirmişti. Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Profesyonel futbolcumuz Olimpiu Vasile Morutan'ın transferi konusunda MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Şirketimize 3.000.000 Euro tutarında transfer bedeli ile futbolcunun sonraki satışından elde edeceği gelirin %50'sini (3.000.000 Euro'dan az olmamak kaydıyla) ödeyecektir. MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 30 Haziran 2024 tarihine kadar ek 3.000.000 Eur transfer bedeli ödemesi durumunda sonraki satışından elde ettiği transfer geliri karının %25'lik kısmını Şirketimize ödeyecektir. Yapılan anlaşma gereği, Kulübümüzün 3.000.000 Euro transfer bedeli tutarı ile futbolcuyu şarta bağlı geri transfer etme hakkı bulunmaktadır."