Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kolay değildir Sivas deplasmanları. Hele kış şartlarında gitmesi de zordur oynaması da. Zaten birçok oyuncusundan yoksun kadroyla Sivas’a giden Önder Karaveli, maç öncesinde Josef ve Vida’nın da kadrodan çıkmasıyla büyük bir sıkıntının içine girdi. Fakat Atiba ve Ghezzal’in muazzam oyunu tüm eksiklikleri kapatıyordu.

Batshuayi’nin 12. dakikada attığı golün öncesindeki Ghezzal geçen seneki Ghezzal’dan daha ötesiydi. Sivasspor’da Yatabare skoru 1-1’e getirse de, Ghezzal 43’teki kafa şutuyla takımını bir kez daha öne geçirdi.

Haberin Devamı

İkinci yarıda Beşiktaş’ın orta sahadaki sıkıntısı, Sivasspor’a ciddi bir avantaj sağlıyordu. Sakatlıktan yeni çıktığı için bazı riskleri yanında taşıyan Rosier’in bölgesi, Rıza Çalımbay’ın en çok üzerinde durduğu noktaydı. Önder Karaveli, Necip’i çıkartarak Josef’i oyuna aldı. Bu değişiklik orta sahaya denge getirdi. 62’de Sivasspor Caner ile ciddi bir şans yakaladı. Keza 67’de Yatabare’nin penaltı noktası üzerinden auta giden şutu da önemli bir andı. Beşiktaş’ta Batshuayi, VAR’dan gelen penaltıyı 73’te gole çevirince, oyundaki hakimiyetini daha da sağlamlaştırdı. Ghezzal’in 80. dakikada direkten dönen topunu da buraya yazmak gerek. 86’da yine VAR’dan gelen penaltıyı bu kez Sivasspor’da Fajr gole çevirdi. 90+7’de Konate’nin kafasında Ersin’in kurtarışı ise maçın en kritik anıydı.