Fuat Ercan

Fuat Ercan

fercan@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Altın umudumuz Elvan’ın haricinde malum fıkrada olduğu gibi “birbirimizi kazanın dibine çekerek” geçirdiğimiz bir sürecin ardından 9 sporcuyla Berlin’de mucize kovalamaya hazırlanıyoruz.
Daha yarışın başında yıl içindeki performanslarıyla bizleri umutlandıran üç elit atletimiz Halil Akkaş, Selim Bayrak ve Türkan Erişmiş kafaları bulandıran ve “tombaladan çıkan” ani sakatlıklarla milli takımdan “af” diliyor ve kenara çekiliyorlar.
Ardından yine yıl içinde olağanüstü çıkış yakalayan ve Akdeniz Oyunları’ndaki sürpriz altın madalyası ile gururumuz olan milli ciritçi Fatih Avan, federasyonun gazabına uğrayarak bir kapris uğruna belki de madalya çıkarabileceği koca Dünya Şampiyonası’na kamp yapmadan kendi imkanlarıyla hazırlanarak gidiyor.
Atina Olimpiyatı’nın bronz madalyalı ismi çekiç atmanın süper yeteneği Eşref Apak bir “hoca” bilinmezi içinde ilgisizlik girdabında kayboluyor, göz göre göre kendi kendini tüketmeye devam ediyor.
Diğer isimler ve beklentiler üç aşağı beş yukarı ortada zaten. Elvan elbetteki en büyük madalya umudumuz. Hele bugün koşacağı 10 bin metrede ezeli rakibi Dibaba’nın da olmayışı beklentilerimizi katladı. 5 bin metrede de olimpiyat başarısını tekrarlaması en büyük arzumuz.

Haberin Devamı

Yanıt çok zor
Nevin Yanıt oldukça formda olduğunu son yarışlarında elde ettiği başarılarla fazlasıyla kanıtladı. Ancak buradaki rakipleri çok güçlü. Kendi koyduğu final koşma hedefine ulaşabilmek için 13 saniyenin altına inmesi gerekiyor. İnatçı kişiliğiyle bunu başarması da sürpriz sayılmamalı.
Kürsüye ve madalyaya yakın diğer sporcumuz da kendisini iyi motive edebilirse G.Afrika kökenli vatandaşımız Karin Melis Mey olur. Uluslararası organizasyonlarda kendisinden bekleneni pek veremeyen Mey için Berlin 2009 unutamayacağı bir şampiyona olabilir.
Avrupa Salon Şampiyonası’ndan altın ile dönen Almitu Bekele geçirdiği hastalığın ardından toparlanamadı. Antrenörü Ertan Hatipoğlu da kısa süre önce başarı konusunda çok iddialı olmadıklarını belirten bir açıklama yaptı.
Bugün 3 bin engel seçmelerinde piste çıkacak milli atlet Aslı Çakır, 800 metrede yarışacak Yeliz Kurt ve disk atmanın tecrübeli ismi Ercüment Olgundeniz kapasitelerini zorlayarak sürpriz kovalayacak.