Futbol FIFA'dan sürpriz kural değişikliği! Süper Lig maçlarını etkileyebilir

FIFA'dan sürpriz kural değişikliği! Süper Lig maçlarını etkileyebilir

03.05.2024 - 12:56 | Son Güncellenme:

Dünya futbolunun patronu FIFA sürpriz bir kural değişikliğine gidiyor. Yeni karar Süper Lig maçlarını da etkileyebilir.

FIFAdan sürpriz kural değişikliği Süper Lig maçlarını etkileyebilir

Dünyada en çok izlenen ve takip edilen spor dalı olan futbolda yenilikler hiç bitmiyor. Bunların bazıları futbolseverler tarafından tepki çekerken bazıları ise, yararlı bulunuyor. FIFA, şimdilerde daha önce değişikliğe gidilebileceği açıklanan bir kural üzerinde çalışmalar yapıyor.

Haberin Devamı

ÖNCE VAR GELDİ

Futbolda yaşanan hakem hatalarının ardından FIFA ve UEFA tarafından 'Video Asistan Hakem' uygulaması yıllar önce kullanılmaya başlandı. VAR sistemine rağmen hakemlerin kararlarına olan tepkiler ise dinmek yerine zaman zaman daha da arttı.

YARI OTOMATİK OFSAYT SİSTEMİ DEVREYE GİRDİ

VAR'ın ardından 'Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi' de hayatımıza girdi. Türkiye'de ise devre arasından sonra oynanan maçlarda 'Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi' kullanılmaya başlandı.

FIFA KURALI ŞİMDİDEN DEĞİŞTİREBİLİR

The Athletic'te yer alan habere göre; New York merkezli bir spor organizatörü tarafından FIFA aleyhine açılan ve devam etmekte olan antitröst davasında FIFA'yı temsil eden bir avukat Perşembe günü federal mahkemede yaptığı açıklamada, yerel lig maçlarının yurtdışında oynanmasına izin verecek bir kural değişikliğinin "yıl sonundan önce" gelebileceğini söyledi.