İngiltere Premier Lig Erling Haaland golü önledi! Pep Guardiola çılgına döndü

Erling Haaland golü önledi! Pep Guardiola çılgına döndü

16.10.2022 - 19:54 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig'in 11'inci haftasında Liverpool, Manchester City'le karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakanın ikinci yarısında yaşananlar maça damga vurdu. Erling Haaland'ın golü önlediği pozisyonda Pep Guardiola çılgına döndü. Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp tribünleri maça dahil etmek için uzun süre uğraştı.

Erling Haaland golü önledi Pep Guardiola çılgına döndü

Liverpool, İngiltere Premier Lig'in 11'inci haftasında Manchester City'i konuk etti. Zorlu karşılaşma Anfield Road'da oynandı. Kritik müsabakada Anthony Taylor düdük çaldı. Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland'ın yaptığı faul Manchester City'de golü önledi. Pep Guardiola'nın çılgına döndüğü pozisyon sonrası Jürgen Klopp'un tepkileri dikkat çekti.

Haberin Devamı

Heyecan dolu karşılaşmada en etkili gol pozisyonu 50'nci dakikada yaşandı. Savunma arkasına sarkan Mohamed Salah ceza sahası içi sağ çaprazından sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Manchester City file bekçisi Ederson pozisyonda son anda müdahale etti ve meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasını önledi. Ederson yaptığı kurtarış sonrası bir sakatlık yaşadı.

TEPKİ GÖSTERİLDİ

Liverpool cephesinin korner beklediği pozisyonda Ederson'un tedavisi sonrası oyun Manchester City'nin kale vuruşuyla başladı. Liverpool'da futbolcular bu pozisyon sonrası maçın hakemi Anthony Taylor'a korner itirazında bulundu. Anthony Taylor'ın kararı değişmedi ve maç kaldığı yerden devam etti.

Erling Haaland golü önledi Pep Guardiola çılgına döndü

FODEN FİLELERİ HAVALANDIRDI

Liverpool yarı alanında sağ iç kulvarda topla buluşan Kevin de Bruyne ceza sahsaına derin bir top gönderdi. Erling Haaland'ın hareketlendiği topa son anda Liverpool kalecisi Alisson dokundu. Alisson'un uzaklaştıramadığı meşin yuvarlağı çaprazda Phil Foden önünde buldu. Phil Foden'ın vuruşunda Trent Alexander Arnold'ın dokunamadığı top ağlarla buluştu. Liverpool cephesi bu gol sonrası hakeme yoğun itirazlarda bulundu.

Haberin Devamı

Erling Haaland golü önledi Pep Guardiola çılgına döndü

VAR DEVREYE GİRDİ

Dev maçın hakemi Anthony Taylor bu pozisyon sonrası VAR'ı dinledi. Anthony Taylor izleme tavsiyesinin ardından pozisyonu izlemek için VAR monitörünün bulunduğu alana hareketlendi. Bu sırada Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola çılgına döndü. Pep Guardiola monitöre giden Anthony Taylor'a tepki gösterdi.

Erling Haaland golü önledi Pep Guardiola çılgına döndü

HAALAND'IN FAULÜ TESPİT EDİLDİ

Karşılaşmanın hakemi Anthony Taylor pozisyonu VAR monitöründe izledikten sonra Fabinho ile Erling Haaland arasındaki mücadelede Norveçli santrforun faul yaptığını tespit etti. Pozisyonu izleyen Anthony Taylor ağlarla buluşan topu faul gerekçesiyle gol değeri kazandırmadı. Pep Guardiola bu kararı beğenmedi ve kenarda tepkisini devam ettirdi. Erling Haaland bu pozisyon sonrası büyük bir üzüntü yaşadı.

Erling Haaland golü önledi Pep Guardiola çılgına döndü

KLOPP TRİBÜNLERİ DAVET ETTİ

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Pep Guardiola'nın bu reaksiyonları sonrası tepkisiz kalmadı. Tecrübeli teknik adam kenara döndü ve tribünlere ses yükseltmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Jürgen Klopp'un taraftarlara 'ayağa kalkın' yönündeki işareti kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

SALAH ÇIKMAK İSTEMEDİ

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp 72'nci dakikada oyuna 3 hamlede birden bulundu. Mohamed Salah'ın forma numarası değişiklik tabelasında yandı ancak Mısırlı futbolcu çıkmak istemedi. Jürgen Klopp'la konuşan Mohamed Salah'ın yerine Harvey Elliott kenara geldi.

Erling Haaland golü önledi Pep Guardiola çılgına döndü

SALAH FİLELERİ HAVALANDIRDI

Heyecan dolu müsabakanın 75'inci dakikasında Liverpool kalecisi Alisson'un uzun pasımda Mohamed Salah rakip yarı alana hareketlendi. Mohamed Salah, Joao Cancelo'yu çalımladıktan sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı. Mısırlı futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu ve Liverpool 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

JÜRGEN KLOPP ATILDI

Zorlu mücadelenin 86'ncı dakikasında Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp çılgına döndü. Müsabakanın hakemi Anthony Taylor bu pozisyon sonrası kenara geldi. Jürgen Klopp yardımcı hakeme bağırmasının ardından kırmızı kartla cezalandırıldı. Tecrübeli teknik adam bu karara sinirlendi ve soyunma odasına doğru yöneldi.

Haberin Devamı

Erling Haaland golü önledi Pep Guardiola çılgına döndü

LİVERPOOL KAZANDI

Heyecan dolu karşılaşmada başka gol sesi çıkmayınca Liverpol 3 puanın sahibi oldu. Bu sonuçla birlikte Liverpol bu sezon ligde 3'üncü kez maç kazandı. Manchester City ise bu sezon ilk kez bir maçta mağlup oldu. Manchester City 23 puanda kaldı, Liverpool 13 puana yükseldi.