Hareket Etmeyin; Koşun!

Haberin Devamı

Hareketli bir yaşamın sağlığı beraberinde getirdiğini uzun bir süredir duyuyorsunuz. Çevrenize baktığınız zaman; çok yoğun bir şekilde çalışan, gün içinde sürekli hareket halinde olan insanlarda bel fıtığı, boyun fıtığı gibi hastalıkların fazlalaştığını görüyoruz. Bu durum hareketin tek başına sağlık üzerinde etkili olmadığını gösteriyor. Vücudumuz artık yeni dünya düzenine alışma aşamasında. Omurga yapısı yeniden şekilleniyor ve vücudunuzun sistemleri yeni bir hareket algısına kavuşmaya başlıyor. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar gösteriyor ki egzersiz yapan biri ile koşan biri karşılaştırıldığı zaman; koşan kişinin bel fıtığı ve boyun fıtığı olma riski giderek azalıyor.

Fıtığın Temel Nedeni: Yanlış Egzersizler, Yanlış Beslenme.. .
Bilinçli ve holistik fizyoterapi yöntemlerini benimseyen uzman fizyoterapistler, kişilerin hayatlarına yeni dünya düzeninde mutlaka koşunun da bir etken olarak girmesi gerektiğini savunuyorlar. Holistik fizyoterapi yöntemi; hastaların sadece hastalığı ile ilgilenen bir yöntem değil. Hastanın, neden hasta olduğu da en az hastalığının hızlı bir şekilde tedavi edilmesi kadar önemli. Bu yönteme bütüncül bakış açısı diyoruz. Özellikle; bel fıtığı ve boyun fıtığı yaşayan hastalar için bu yöntem son derece önemli. Doktorunuz bilinçli bir fizyoterapist ise hastalığın temellerine inmesi gerektiğini bilecek ve size holistik fizyoterapi yöntemini uygulayacaktır. Bu tarz fıtık hastalıklarının genel anlamda nedeni; yanlış egzersizler, yanlış beslenme sonucu alınan kilolar olarak karşımıza çıkıyor.

Araştırmalar Diyor Ki: Koşan İnsanlar Çok Daha Sağlıklı!
Kilo vermeniz ve egzersizlerinizi düzenlemeniz zor olabilir. Yeni dönemde insan bünyesi hem kadın hem de erkek için egzersizlere seri bir şekilde karşılık veremiyor. Diyet ve benzeri uygulamalar ise kişinin sağlığı üzerinde tek başına yeterli değil çünkü metabolizma hareket isteyen bir yapıya sahip. Daha önce bel fıtığı ya da boyun fıtığı geçirdiyseniz; hayatınızda ciddi yanlışlar var ve bunları düzeltmeniz gerek demektir, aksi halde yeniden bu sorunlar ile karşılaşmanız mümkündür. Fizyoterapist bu durumda eğer bütüncül bir bakış açısına sahipse; sizin sorununuzun ana kaynağını aramaya başlayacaktır. Genel olarak sorun; yanlış egzersiz ve kilo sorunu olduğu için bu sorunlar ile baş etmenin en sağlıklı yolu koşmaktır.
Araştırmalar koşan insanların çok daha sağlıklı bir boyun ve bel yapısına sahip olduğunu gösteriyor. Tehlikeli bir egzersiz olmadığı için pahalı bir eylem olmadığı için herkes rahatlıkla yapabilir. Yeni başlayanlar bir anda uzun mesafeler kat etmesine gerek yok; 3 dakika tempolu yürüyüş ve 1 dakika koşular ile ilk aşamada bünyenizi koşmaya hazırlamanız mümkün. Zamanla süreyi uzatmaya başladığınız zaman koşunun vücudunuzdaki etkilerini siz de göreceksiniz.