Evlenmek İsteyen Kuğu Biblosu Alsın

Hayatı semboller üzerinden okuyan Sırlar Bohçası kitabının yazarı Meltem Güner, “Evlenmek ve aşk isteyenler bir çift kuğu biblosu alsın. Kariyerinde yükselmeyi planlayanlar ise masasına sivri uçlu objeler koysun” diyor.

Baharla birlikte enerjimizi yükseltmek, güzellikleri yanımıza çekmek, isteklerimizi gerçekleştirmek için daha bir kıpır kıpır içimiz… Hedeflerine ulaşmak için herkesin kullandığı yollar, uyguladığı formüller farklı… Yaşadığı deneyim ve dönüşümlerle hayatına “sil baştan” başlayan Meltem Güner de yaşamını güzelleştirmek isteyenlere bu yolda rehber olan bir isim. Tüm tecrübesini kendini yenilemek isteyenlerle paylaşan bir bir hayat okuyucusu... Hayatın semboller aracılığıyla gönderdiği mesajlara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Meltem Güner ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Yaşamınıza ilham olması dileğiyle…

Haberin Devamı

"Kalbine doğanı yapan mutlu olur"

Niyet Defteri adlı kitabınızda kişiyi kendi içinde bir yolculuğa çıkarıp, farkındalığını artırmaya çalışıyorsunuz. Bu kitabı kimler okumalı?

Kendine yakınlaşmak isteyenler okumalı. İçinde bulunduğumuz çağda dışarıdan uyarılmaya ve dışarıdan bir komut almaya odaklanmamız için motive edilmeye çalışılıyoruz. Başkası gibi olmak, başkasının yaptıklarını tekrarlamak sanki bize kendimizi daha iyi hissettirecek algısı oluşmuş durumda. Oysa insan kalbine doğanı yaptığında mutlu olur ve kendisine güveni artar. Niyet, kalbin ilhamlarını duyarak yola çıkmaktır.

"Kırmızıyı sevenler hareket,
turuncuyu beğenenler üretim isteği duyar"

Sırlar Bohçası kitabınızda bilerek ya da farkında olmadan hayatımıza giren sembollerin yaşamımızı değiştirdiğini anlatıyorsunuz. “Hayat semboller ile konuşur” diyorsunuz nasıl oluyor bu? Sembolleri okumak ne gibi faydalan sağlıyor?

Seçimlerimizin yol haritasını izleyelim diyorum. Tesadüf dediğimiz durumlar aslında hayata verdiğimiz siparişlerimizin teslim anıdır. Kırmızıyı sevmemizin arkasında harekete geçme isteğimiz, sarıya mesafeli olmamız iletişim kurmakta ve başkaları tarafından kırılmaktan korkmamız, turuncuya olan ilgimiz üretim yapma isteğimiz veya neşeyi hayatımıza dahil etme arzumuz olabilir. Bu örnekler sadece renklerle ilgili, bir de desen, figür ve bunların kullanıldığı alanları düşündüğümüzde her seçimin bir harf olduğunu anlarız. Ben özellikle bir sembole odaklandığımızda bu duruma dikkatimizi vermemizi öneriyorum. Sürekli bunu seçtim ne anlama geliyor, karşıma çıkan hayvanlar bana ne anlatıyor şeklinde olmasını sağlıklı bulmuyorum. Ancak bir renk veya şekil bizim için önemli veya iticiyse bunun altındaki sebebi inceleyelim. Sembol dilini bilmemiz rüya okumalarımızı da kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı

Fark yaratmak için hangi sembolleri kullanmak gerekiyor?

Bu durum renklerden başlar. Mesela kırmızının algısı hep aynıdır. Aktive eder, işlevi artırır. Bir şey seçerken rengine ve formuna göre okuyabilirsiniz. Hangisi sizi kendine çekiyor bakmalısınız. Mesela objelerde sivri şekiller ilginizi çekiyorsa üçgen veya piramit gibi bize yüksel, yücel, enerjini arttır diyor. Ama yuvarlak köşesiz şekiller dengeli, esnek ve yumuşak ol diyor. Kare formlar netlik ve keskinlik demek. Kare bir form seçiyorsanız size mesajı net olundur.

Haberin Devamı

Evlenmek İsteyen Kuğu Biblosu Alsın

"Tek semboller
ayrılık ve yalnızlık getirir
"

Aşk arayanlar hangi sembollerden yardım almalı, nelerden uzak durmalı?

Sağlıklı bir ilişki ve mutlu bir birliktelik sembolleri seçmeden önce mevcut seçimlere bakmalıyız ki bu seçimlerle kendi iç dünyamızın mesajlarını doğru okuyalım. Birçok okurum veya danışanım bir sembol olsa da hayatıma harika birisi girse diyebiliyor. Oysa o sembolü seçen de biziz, o sembole anlam yüklemeden önce sembollerin bizden haberler taşıdığını fark etmeliyiz. Seçimlerimizi fark ettikten sonra, şu ana kadar yaşadıklarımızın bizim onayımızla olduğunu anlarız. Evinize veya yatak odanıza dışarıdan bir bakın. Oda dağınık mı, toplu mu, renkli mi, nasıl bir resim seçmişsin, ağlayan bir çocuk mu yoksa mutlu bir aile mi? Bunlar çok önemli çünkü evinde tek başına yalnız kadın figürleri seçmiş çok fazla yalnız kadın tanıyorum. Ve hayatımda neden kimse yok diye sorguluyorlar. Tek kadın figürlerini söylediğimde şaşırıyorlar. Bu yüzden herkes odasına, çekmecesine, masasına baksın. Neleri bir araya getirmişsiniz dikkat edin. Evliysek, evlilikle ilgili bir beklentimiz varsa veya sadakatli bir ilişki istiyorsak yatak odanızda kuğu ailesini kullanın. Asla tek başına bir sembol kullanmayın. Çünkü tek semboller ayrılık demektir

"Yatak odanızda ayna olmasın, varsa üstünü örtün"

Sembol okuması yaparken de öncelik yatak odasıdır. Burada bir temizlik yapılmalı biriktirilen eşyalardan, kırık veya hasarlı objelerden, tekli figürlerden, eski ilişkilere ait anılardan özgürleşmek iyi olur. Birbirine sadık ve sevgiyle bağlı olan hayvan sembolleri veya güzel çiçek sembolleri kullanılmalı Yatak odasının beyaz, siyah, kırmızı gibi aşırı dikkat dağıtan renkler yerine küf yeşili, pudra pembesi gibi yumuşak renklerle boyanması ortamın enerjisini keyifli yapar. Ortam temiz kokmalı ve obje seçimleri sade olmalıdır. Seçtiğimiz semboller bize kendimizi iyi hissettirmelidir. Odada mümkünse ayna olmamalı, varsa üstü örtülmeli. Ayna gösterdiği şeyi iki kat olarak yansıtıyor. Yatak odasında uyur halde olduğumuz için uyumayı büyütüyor. Oda dağınıksa gece boyunca dağınık bir enerji veriyor. Veya kavga edip yattıysanız kavgayı büyütüyor. Aynayı banyoda kullanmak en sağlıklısı. Ayna her şeyi büyüttüğü için yemek odasına konumlandırıldığı yere de dikkat etmek lazım. Karşısında güzel bir manzara veya tablo olmalı.

Evlenmek İsteyen Kuğu Biblosu Alsın

"Sevgilinize kesici aletler
ve çakmak hediye etmeyin"

Uzun süreli bir ilişki için ne tür hediyeler seçilmeli?

Karşı cinse hediye seçiminde samimi olmak önemlidir, bir kaygıyla seçtiğimiz hediyeye yüklenen frekans kaygı olur. Bütçemiz ve kalbimizin seçtiği hediye ve o hediyeyi seçerken ki duygu durumumuzun ne derece önemli olduğunu tahmin edersiniz. Özellikle alınmaması gerekenleri tavsiye edebilirim. Kesici aletler, çakmak, acı tatlar, ekşi tatlar vb... Hediyenin hikayesi önemlidir.

Bir çifte hediye olarak seçebileceğimiz objeler için neler önerirsiniz?

Bir çifte hediye alıyorsak tek bir kuğu hediye etmek yanlış, çünkü kuğu evlilik sembolü. Güvercin, çift sembolü. Hediye baktığımızda bize de mutluluk hissettiren bir sembol olmalı. Mesela tek fil doğru bir sembol değil. Fil anaerkil bir topluluk olduğu için dikkat edin birbirine çok bağlı ailelerin olduğu evlerde çoklu fil sembolleri vardır. Maymun ve eşek sembolleri bir çocuğa götürülebilecek çok güzel hediyeler. Ama mesela koala, belli bir yaşa kadar kullanılması gereken bir sembol, anneyle bağı çok güçlendiriyor. Özellikle annesi tarafından desteklendiğini hissetmek isteyen çocuklar için örneğin pembe bir su aygırı da belli bir yaşa kadar çok güzel bir seçenek.

"Para kutunuz mutfakta durmalı
yanına da tuz koyabilirsiniz"

Parasal konularda sıkıntı yaşayanlar neler yapmalı?

Parasal sorunlar yaşayanlar paraya nasıl davrandıklarına bakmalı. Fazla ilgi de ilgisizlik de doğru değil. Paranın muhafaza edildiği yer cüzdanlar olduğuna göre önce cüzdanlarında neler tutuyorlar incelemelerini tavsiye ederim. Sadelik bizi ferahlatır. Para ile ilgili bir önerim daha var. Parayla olan ilişkide odaklandığımız alan eğer harcamaysa ki buna borç ödemeleri de dahil, o zaman parada bir kaçak enerjisi oluşur. Elimize gelmeden düşüncede harcanan para birikim enerjimizi ve bereketimizi düşürür. Önemli olan önce almaktır. Almak ve sonra ne yapacağına karar vermek enerjiyi iyileştirir. Evde de para kutunuz mutfakta metal bir kumbarada olmalı. Ve yanında tuz koyabiliriniz. Çünkü tuz berekettir.

"Para ve harcama fişleri
cüzdanda aynı yerde durmamalı"

Cüzdanımızı nasıl düzenlersek parayla ilişkimiz düzelir?

Bir araya getirdiğimiz enerjiler bir ev veya mekan düzenlemesi gibi etki yaratır. Bugüne kadar harcama fişleri, notlar, dualar, kürdan, ilaç, fotoğraflar, kartvizitler ve daha neler gördüm cüzdanların içine konulmuş. Ben diyorum ki para, bir adet kredi kartı ve banka kartı bir arada olabilir. Ayrı bir bölümde kimlik ile beraber düzenli bir cüzdanımız olabilir.

"Kariyerinizde yükselmek için
masanızda sivri uçlu objeler olsun"

İş hayatında başarı grafiğini yükseltmek için hangi semboller olmalı?

Odaklanmamızı kolaylaştıracak objeleri seçmeliyiz. Özellikle çalışma masası kullananlar, masanın sağ ön kısmında baktıklarında kendilerini iyi hissettirecek ve hedeflerini hatırlatacak bir sembol kullanabilirler. Burada kristal bir küre, piramit, doğal bir taş gibi objeler iyi enerjiyi artırır. Dağınıklıktan özgürleşmek hedefleri gerçekleştirmeye yardım eder. Çalışma odasında yeşil yapraklı bir bitki de bize gelişmeyi ve ilerlemeyi anımsatır. Odaklanmak ve kariyerinizde yükselmek için sivri uçlu objeler ve kırmızı, turuncu gibi renkler tercih edilmeli. Dikkatinizi toplamak için de mum yakın.

Para girdisi olan bir iş yeriyse kase tipi objeler ve içerisine konan güzel objeler bereketi toplamayı sembolize eder. Kasanın yanına kase türü objeler koyulabilir. Müşterinin çok girip çıktığı bir yerse iş yerimiz, müşteriyi görecek yere bir ayna ve kırmızı şekiller tercih edilebilir. Çünkü bu eylemi çağırır. Bir hekimsek ya da gelenleri rahatlatmak istiyorsak daha dişi hale getirmeliyiz mekanı. Daha yumuşak renkler ve az ayna, köşeli olmayan, yuvarlak hatlar tercih etmeli.

"Turuncu, pembe renkli aksesuarlarla
kendinize enerji dopingi yapın"

Kadınlar kendilerini güçlü hissetmek için hangi sembollerden yardım alabilirler?

Kadınlar bence kendileri gibi olduklarında güçlü hissederler. Ancak bazı renklerin motive edici etkisi bulunur. Turuncu, pembe ve yeşil gibi renkli takı veya aksesuarlarla kendimize iyi enerji dopingi yapabiliriz.

Sırlar Bohçası’nı ve sembolleri konuşsak da yeni kitabınız Gelecek Geçmişi Şekillendirir'de neler anlatıyorsunuz? Kitabın adı kafamızdaki ezberi bozuyor. Çünkü geçmiş geleceği şekillendirir diye düşünürüz hep…

Gelecek geçmişi şekillendirir adı üzerinde oldukça tartışma yaratan bir kitap oldu. Bir gelecek planı olan için bugününü ve yarınını değerlendiren kararların çıkış noktası o planlamadır. Bugün yaptıkları yarınında buluşmak istediklerine hizmet eder. Yarın olduğundaysa tüm o çaba geçmişte kalmıştır. Geçmiş geleceğin isteğiyle şekillenmiştir. Ben bu kitapta ve şu ana kadar yazdığım kitaplarımda hayatın seçimlerden oluştuğunu ve insanın potansiyelini fark ettiği andan itibaren yaşamının efendisi olacağını anlatıyor ve bu yolda olanlar için bildiklerimi paylaşıyorum.

Bundan sonraki projeleriniz neler?

Derin adlı romanım yayına hazırlanıyor. Görsel sanatlara yönelik çalışmalarımız var. Bununla beraber çocuklar, gençler ve kadınları içine alan projelerimiz hayata geçiyor ve yurtdışında yayınlanmak üzere kitaplarımla ilgili görüşmelerimiz tamamlanmak üzere, rüyalarla ilgili kitabımı yazıyorum. Sosyal medya ve youtube kanalımdan da bildiklerimi paylaşıyorum.