Kültür Sanat Sinema tarihinin unutulmaz koşu sahneleri

Sinema tarihinin unutulmaz koşu sahneleri

24.04.2019 - 16:32 | Son Güncellenme:

Sinema tarihi birbirinden unutulmaz koşu sahneleriyle dolu. Filmlerde kimi oyuncular polisten kaçmak için, kimi nedenini bilmeden başlayıp bitiremediği için, kimi 5 Mayıs’ta İzmir’de koşulacak. Wings for Life World Run’da olduğu gibi iyilik için, kimisi ise şampiyonluk için koştu. İşte sinema tarihinin en unutulmaz 5 koşu sahnesi

Sinema tarihinin unutulmaz koşu sahneleri

Forrest Gump-1994

Haberin Devamı

1994 yapımı filmde Forrest Gump karakteri bir gün evinin bahçesinde amaçsızca otururken aniden içinden gelen bir hisle koşmaya başlar. Önce kasaba sınırına kadar koşmak ister. Daha sonra komşu kasaba, eyalet, diğer eyalet derken amaçsızca koşmaya başlar. Herkesin dikkatini çeken bu koşu ise yine başladığı gibi bir anda biter.

Koş Lola Koş-1998

1998 yapımı filmin iki ana karakteri Lola ve Manni birbirlerini seven bir çiftti. Manni, mafyaya ait 100.000 Mark’ı kaybedince, Lola’nın sevdiği adamı kurtarmak için koşu macerası başlar. 20 dakikada Manni’nin kaybettiği parayı bulup geri götürmek için Lola koşmaya başlar. 100.000 Mark değerinde parayı kaybeden Manni ve onu çok sevdiği için 20 dakika içinde bu parayı bulmaya çalışan Lola. Lola’nın o parayı bulabilmek için seçtiği yöntemse koşmak.

Haberin Devamı

Rocky II-1979

Belki de sinema tarihinin en etkileyici koşu sahnesi Rocky 2’de çekildi. Apollo Creed’le olan mücadelesine hazırlanan Rocky, koşu idmanını Philadelphia’da halkın büyük desteği ve çocukların ona katılmasıyla sürdürür. Ve bu koşu Philadelphia Sanat Müzesi’nin merdivenlerinde herkesin zıpladığı erken sevinçle sonlanır.

Koşucular Kasabası-2012

Yönetmen Jerrry Rothwell’in belgeseli, atletizm şampiyonlarının memleketi Etiyopya’nın Bekoji kasabasını, bu sporcuları yetiştiren koç Sentayehu Eshetu’yu ve kasabanın yeni gözde atletleri iki genç kız, Hawi ve Alemi’yi anlatıyor. Film, koşmak ve koşucu olmanın zorluğunu tüm çıplaklığı ile anlatıyor.

Najlepszy-2017

Polonya yapımı filmde Uyuşturucu bağımlısı Jerzy Gorski, iyice batağa saplanıp sağlığını kaybetmeye başlayınca bir rehabilitasyon tesisine alınır. Burada zamanla triatlona doğal bir yeteneği olduğu fark edilen Jerzy, zamanla şampiyon bir Ironman sporcusu haline gelmek için koşar, yüzer ve çalışır.

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla, ‘Koşamayanlar için Koş’ sloganıyla 5 Mayıs’ta 12 ülkede aynı anda gerçekleştirilecek Wings for Life World Run’ın Türkiye ayağına İzmir, dördüncü kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Antartika hariç 6 kıtada aynı anda başlayacak koşunun İzmir ayağında yine binlerce insan omurilik felçlilerine umut olmak için koşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve Ford’un desteği ile düzenlenen etkinliğe kayıtlar www.wingsforlifeworldrun.com adresinde devam ediyor. Dünyanın en büyük yardım koşularından biri olan Wings for Life World Run'a katılım ücretlerinin tamamı hayat kurtarıcı nitelikteki omurilik araştırmaları ve klinik deneyler için kullanılıyor.