Koruyucu rinoplasti

Burun estetiğinde uygulanan birçok yöntem var. Koruyucu burun estetiği de bu yöntemlerden biri. Bu burun estetiği yöntemi, burnun doğal yapısındaki bağlantının korunarak burundaki şekil bozukluklarının düzeltilmesini hedefler. Bunun için burundaki bağ dokuların bağlantısı kesilmeden tümsek, kemer, eğrilik gibi sorunların düzeltilmesi sağlanır.

Günümüzde burun estetiğinde en doğal görünümlü sonuçları veren, hızlı iyileşme sağlayan, popüler bir burun estetiği yöntemidir.

Kimlere yapılabilir?

Burnundaki kemer, tümsek, eğrilik gibi sorunlardan rahatsız olan ve burnun doğal yapısını koruyarak daha hızlı iyileşme sürecine sahip olan ve genel sağlığı yerinde olan herkes için uygundur.

Haberin Devamı

Avantajları nelerdir?

Burundaki tüm bileşenler arasındaki bağların korunmasını sağladığı için burnun doğal yapısına zarar vermez. Koruyucu burun estetiğinin bir diğer büyük avantajı çok hızlı iyileşme sağlamasıdır. Hasta ameliyattan sonra birkaç gün içinde işlerine ve sosyal ortamına rahatlıkla dönebilir. Çok minimal ağrı, ödem ve şişlik beklenir. Burun ucunda herhangi bir kesi izi olmaz. Ameliyattan sonra burun sırtında ele gelen bir düzensizlik olmaz, çünkü hastanın doğal burun sırtı korunur. Burun ucu hareket kabiliyetini korur, donuk ya da taşlaşmış burun ucu gibi sorunlar olmaz. Doğal burun bağ dokuları korunduğu için burun ucunda düşme yaşanmaz.

Koruyucu burun estetiğinin diğer ameliyat tekniklerine göre bilinen hiçbir dezavantajı yoktur. Sadece yeni bir yöntem olduğu için uzman cerrah sayısı çok azdır.

Nasıl uygulanır?

Koruyucu burun estetiği ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Ortalama ameliyat süresi 2 saat sürer. Burun ucunda görünen bir kesi oluşmasını önleyen burun içerisinden kesilerin açıldığı kapalı yöntemle uygulanır. İlk önce burun orta hat septum kıkırdağında varsa eğri kısımların düzeltilmesi için kıkırdaklar çıkarılır. Bu kıkırdakların düzeltilmesi için çeşitli greftler için kullanılır. Sonrasında burun ucu kıkırdakları doğurtularak olması gereken doğal şekline getirilir. Burun sırtında eğrilik ya da kemer varsa kıkırdak dokular kesilerek çıkartılır, burun sırtı düzeltilir ve burun ucu uygun bir şekilde konumlandırılır. Atel/splint ve koruyucu bantla ameliyat tamamlanır.

Haberin Devamı

Bir hafta içinde de iyileşme büyük oranda hızlı bir şekilde tamamlanır. İyileşme sürecinde birkaç hafta ağır egzersiz yapılmaması, bir hafta alkol ve sigara tüketilmemesi, güneş ışıklarına maruz bırakılmaması gerekir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com