Sırt ağrılarınızın sebebi sarkan karınınız olabilir

Uzun süredir sırt ağrısı çekiyorsanız, günlük hayatınızdaki olumsuz etkisinin tamamen farkındasınızdır. Azalan hareketlilik ve neredeyse sürekli ağrı yaşamak, en önemsiz işleri bile bir angarya haline getirebilir. Uzun süreli ilaç kullanımı, doktora ve eczaneye tekrarlayan ziyaretler ve yaşamı bir eziyete dönüştürür. Bedeninize ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda kendinizi halsiz ve tepkisiz halde bulabilirsiniz.

Sinirlilik hali ve stresle başa çıkma kapasitenizin azalması yalnızca sizi değil, ilişkilerinizi de zorlar. Bunlar, karşılaşabileceğiniz günlük zorluklardan sadece birkaçı.

Haberin Devamı

Hiç düşündünüz mü, sırt ağrılarınızın sebebi sarkık kanınız olabilir mi?

Evet olabilir, bunu çok iyi biliyoruz zira karın germe operasyonu geçiren hastalarımızın tamamına yakını, hafiflediklerini ve özellikle yıllardır sırtlarındaki ağrının yok olduğunu ifade ederler. Daha iyi karın görüntüsü olarak bilinen abdominoplasti ameliyatı, hastanın karnındaki fazla deri ve yağları gidermek için kullanılmaktadır. Operasyon ayrıca hamilelik, yaşlanma ve diğer faktörlerin neden olduğu zayıf veya ayrılmış kasların yeniden yapılanmasına yardımcı olur.

Bu prosedür, çoğunlukla hamile kalan kadınlarda karın duvarını onarmak için, genellikle “anne estetiğinin” bir parçası olarak kullanılır. Ameliyat sıklıkla, hastanın sorunlu karın bölgesinin fiziksel görünümünü düzeltir ve ciddi bir güven artırıcı ameliyat olarak belirtilir.

Ameliyattan yararlanan diğer kişiler arasında önemli kilo kaybı yaşayan veya daha önce ameliyat olmuş olan kişiler bulunur. Yaşlanma ve kalıtım faktörleri, daha az yaygın olmakla birlikte, aynı zamanda karın kasları zayıflamış hastalar için de uygun bir operasyondur.

Size genellikle daha az bilinen, bir konudan daha bahsedeyim. Karın germe ile karnınızın içindeki ve çevresindeki bağ dokularını sıkarak aslında omurganızın daha stabil hale gelmesini kolaylaştırıyoruz. Bu da duruşunuzun düzelmesine vesile olarak sırt ağrılarınızın azalmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

Karın Germe hem Bel Ağrısına hem de idrar kaçırma problemlerini iyileştiriyor

2011'de yapılan bir çalışma, karın germenin sırt ağrısını azaltmada etkili olabileceğine işaret ediyor. Çalışma, kronik bel ağrısı ve karın kas dokusu gevşek olan sekiz kadını takip eder ve karın germe işleminden sonra, her biri sırt ağrısının derhal düzeldiğini bildirmiştir.

2016'da Avustralya'da tamamlanan 208 kadın hasta ile ilgili daha yeni bir araştırma, önemli sayıda kadın hastanın sırtlarında ağrının azaldığını ve idrar kaçırma konusunda kayda değer bir iyileşme yaşadığını göstermiştir.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur- Doctor B

http://www.drb.com.tr