Sezonun Stil Önerileri

Güneş yüzünü göstermeye başlamışken kafaların giyim konusunda karışmış olması normal. Bir çıtır fikir edinelim isterseniz, ne yapalım nasıl giyinelim ve nelere dikkat edelim?

Çantada artık olmazsa olmazlar içerisinde güneş gözlüğü ve güneş koruyuculu nemlendiriciler yer alıyor. Muhakkak yanınızda tutun çünkü trafikte insana gözünü açtırmayan bir güneş meydana çıktı, kaza yapmak istemezsiniz. Ayrıca güneş gözlüğü aksesuarlar arasında imaja en çok fark katan cool bir parça. Bir yandan da bu kadarcık güneş leke yapar mı demeyin, hassas ciltliler için leke sezonu açılmıştır.

Haberin Devamı

Omzunuza ya da boynunuza bir şal atmak için de en uygun sezon. Aksi takdirde hava 20 derece gözükürken, esen bir rüzgarla fena halde grip olmanız mümkün. Bir heves aldığınız çeşitli renk ve desenlerdeki tüm şallarınızı değerlendirin derim!

Kıyafetlerinizde ise artık daha ince kumaşları tercih edebilirsiniz. Yün içeren tüm kazaklarınız hurçlara kalkmaya hazır diye düşünüyorum. İçi kürklü veya kalın montlarınızı, sene sonuna tekrar çıkarmak üzere portmantonuzdan kaldırabilirsiniz.

Trençkotların gelişini müjdeleyen bu havaları iyi değerlendirelim çünkü trençkot yılın çok kısa bir süresi giyilebilir; hava 20-23 derecelerde seyrederken fırsatı kaçırmayın aksi takdirde 18 derecede veya 28 derecede trençkot giyerseniz deli olduğunuz düşünülür.

Özellikle en sevdiğim tarz olan uzun kalın hırkalar da artık montların yerini alabilir. Hatta beline bir de kalın kemer takarsanız içine kot da giyseniz etek de giyseniz hırkanız çok hoş duracaktır.

Bot ve çizmelerin Nisan sonuna kadar kullanılması taraftarıyım çünkü hem vücudu terletmiyor hem de havaya hava katıyor. Özellikle uzun veya kısa elbiselerle çorapsız giyilen uzun çizmelerin tam vakti.

Anlayacağınız önümüzdeki bir buçuk ayı iyi değerlendirelim, bu kısa sürede ne yazın ne kışın giyemediğiniz tüm zulanızdan hevesinizi alın. Sonrası malum Mayıs...

Bol güneşli ve serin olan bu havaların tadını çıkarın, atın şalları omzunuza, takın gözlüklerinizi bir de post atmayı ihmal etmeyin #baharhavası :)

Haberin Devamı