Geri Dön

Bamya kızartması tarifi

Yaz sebzelerinin vazgeçilmezi olan bamyayı kızartarak servis etmeyi hiç denediniz mi? Eğer bamya yemeğini sevmiyorsanız ve yiyemiyorsanız, size verdiğimiz tarifi uygulayarak bamyaya karşı tüm olumsuz düşüncelerinizi ortadan kaldırabilirsiniz. İşte bamya kızartması tarifi...

Bamya kızartması tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-Yarım kilo büyük bamya
-2 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-3/4 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı kajun baharatı
-Tuz ve karabiber

Bamya Kızartması Nasıl Yapılır?

-Yumurta, süt, un ve baharatları çırparak pürüzsüz krep hamuru gibi bir hamur hazırlayın.
-Yıkanmış bamyaların tepelerinden çok az kesin ve sularının gitmesi için bir kağıt havlu üzerine alın.
-Harca bulayarak kızgın yağda kızartın.
-İster yoğurtla ister domates sosuyla servis yapın. 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber