Yüz Tipine Uygun Kaş Modeli

Tercih ettiğiniz kaş şekli yüzünüzdeki ifadeyi belirleyen en önemli unsurların başında geliyor.
Peki hangi kaş şeklini kullanmamız gerekiyor? Yüzümüze en uygun kaş modeli hangisi? Kaş tasarımını belirlerken neye göre karar vermeliyiz? Bu yazımızda yüz tipine uygun kaş modeline nasıl karar vereceğimizden bahsedeceğim.
ALTIN ORAN ÖLÇÜLERİNE UYUMLU KAŞLAR
Altın oranı duymayan var mı? Öncelikle yüze uygun kaş şeklinin doğru belirlenebilmesi için yüzün altın oran ölçülerinin belirlenmesi gerekir. Kişinin yüzüne özel altın oran ölçüleri kaşların başlangıç, yükseliş ve bitiş noktalarını gösterir. Bu ölçüler kaşların yüzde estetik görünmesinin yanı sıra, ölçülü, birbirine eşit ve yüz şekline uygun kaş tasarımı yapılabilmesini sağlar.
Bununla beraber; kaşların yüze göre ideal şeklini belirlerken, kişinin mevcut kaş yapısı, kaşlarının yoğunluğu, yaşı, ten rengi, saç yapısı, karakteri gibi değişkenler de değerlendirilmelidir.
YÜZ VE GÖZ ŞEKLİNE UYGUN KAŞ TASARIMI
Yüz ve göz şeklinize göre doğru kaş şekline ulaşmanız için dikkate alabileceğiniz bir kaç püf nokta ile size yönlendirme yapabilirim; Örneğin, birbirine yakın (çatık) kaşlar ifadeyi sert gösterebilir veya bunun aksi, iki kaşın arası gereğinden fazla açıksa yorgun bir ifade olabilir.

Haberin Devamı

Birbirine yakın gözlere sahipseniz kaşlarınızın arasını bir miktar açabilirsiniz. Tam tersi geniş yüzlü ve göz aralığını geniş ise kaşlarınız bir miktar birbirine yakın olabilir. Eğer küçük gözlere sahipseniz, kaşlarınızı inceltip yay biçiminde almayın. Bu model, gözlerinizi olduğundan küçük gösterir. Tersine biraz kalınlaştırıp şakaklara doğru uzatabilirsiniz.

İRİ VE YUVARLAK GÖZLERDE KAŞ TASARIMI

Gözleriniz biraz iri ve yuvarlaksa kaş kavisinizi biraz indirip kalınlaştırın. Üstten alınan kaşlar kaşınızın inmesini sağlar. Kalın ve bir sıra inen kaş, göz üzerinde gölge oluşturup, göz yuvarlaklığını kamufle ederek daha badem göz etkisi verebilir.

Çok kısa kaşlar yüzünüdeki ifadeyi zayıflatır. Altın oran ölçüleri ile kaşlar olması gereken uzunlukta olduğunda ifade netleşecektir.

Haberin Devamı

Yaş ilerledikçe göz kapaklarında gevşeme oluşur. Bu gevşeme sonucu kaş ve göz arasındaki mesafe daralır. Eğer kaş yoğunluğunuz yeterli ise, kaşınızı alttan bir sıra alın. Kaş bir sıra yukarı kalkmış olacak, göz kapağınız açılacak ve bu sizi daha genç gösterecektir. Düşük göz kapaklarında kaşlar mutlaka yüksek olmalı. Kaş uçlarınız aşağı doğru ise, biraz aşağı düşen kısımdan kaş alabilirsiniz, fazla alınırsa kaşınız yapay ve agresif bir şekilde yukarı doğru çekik görünebilir.

Kaşlarınızı yalnızca alt iç kısımdan almayın. Aynı bölgeden uzun süre alınan kaşlar zamanla küsebilir ve bu kaşlara zamanla yay gibi yuvarlak bir görünüm verir.

Mümkün olduğunca kaşlarınızı boyamaktan kaçının. Uzun süre kimyasal ve kozmetik içeriğe maruz kalmak kaşları dökebilir.

Kaşlarınız çok sert, uzun ve kalın olmadığı sürece makas kullanmamaya çalışın. Kaşları kesmek genel olarak doğal görüntüyü bozar. Şekil vermekte zorlanacağınız kadar kalın telli ve inatçı kaşlarınız varsa, kaş fırçası yardımıyla kaşınızı aşağı doğru tarayın, ince uçlu bir makasla uçlarından kesin ve tekrar yukarı doğru tarayın. Bu, doğallığı bozmadan kaşlarınızı kısaltmanızı sağlar. Ayrıca kaşlarınızı şekillendirmek ve aşağıya düşmesini engellemek için kaş lifting (keratinle kaş kıvırma) yaptırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kaşlarınızı kökünden değiştirmeye kalkmayın. Kaşlar kendi doğal yapısı korunarak şekillendirilmeli ve mutlaka kendi yönünde alınmalı. Aksi takdirde köklerinde batık ve pürüzlü bir görünüm olabilir.

Son dönemde herşeyde olduğu gibi kaşlarda da doğallık ön planda. Alınmamış görünümlü, dağınık, ince olmayan kaşlar beğeniliyor. Siz siz olun, kaşlarınıza iyi bakın.

Bir sonraki yazımda tekrar görüşmek üzere.

Sevgiyle be güzellikle kalın.

Uzm. Aylin Çetinkaya

www.aylincetinkaya.com

www.instagram.com/aylincetinkayacom/