Beni Taciz Etme

Başlığı görünce aklınıza hemen fiziksel taciz geldi, değil mi? Ama benim bahsedeceğim o değil. Teknolojik yoldan sürekli taciz altındayız. Telefon, mesaj, eposta, sosyal medya...

Kurumunuzdan mesaj/eposta almak istemiyorum diye uyarsam da faydası olmuyor. Bayram sabahı saat 07.45’te emlakçıdan gelen Whatsapp mesajı ile başlıyoruz. “O saatte beni rahatsız etmeye ne hakkın var” desen ne yazar? Sonra otomatik bayram mesajları devam ediyor. (Ben de, “Telefon rehberindeki kişilere topluca değil, kişiye hitaben yapılmalı” diyenlerdenim.)

Haberin Devamı

Bayram bu, böyle olması normal diye itiraz edeceksiniz belki. Ama bizde özel günler bitmiyor ki? Onlar bitse, firma kampanyaları başlıyor. Bir havlu kaç kere indirime girer ve bir insana kaç kere bunun duyurusu yapılır? Senede kaç havlu alabilirim? İnanılır gibi değil. Kafayı bu konuya takıp hepsine tek tek mesaj attım, listenizden beni çıkarın diye. Hiçbir şey değişmedi, mesajlar aynen devam ediyor. Kaç kere sigorta, check-up, kredi vs. satmak için aradıklarını sayamıyorum.

Son dönemde kızım ilkokulu bitirdi diye bir sürü adını sanını duymadığım okul aradı. Telefon numaramı nereden buldular bilmem. Reklam epostaları yüzünden asıl eposta mesajlarıma ulaşmakta zorluk yaşıyorum. Kaç göndericiyi ‘spam’ olarak belirledim, belli değil.

Sokakta, restoranda, orada burada sürekli bir teklif, bir talep durumu devam ediyor. Fast food alırken büyük seçim ister misiniz’lerle başlayarak buralara kadar geldik. Marketlerde kasiyerler satış yapmaya çalışıyor. Hayır kelimesinden de anlamayıp, “Ama şöyle güzel, böyle ucuz” ısrarlarıyla bunaltıyorlar.

Buradan firmalara sesleniyorum. Bilin ki, bana mesaj gönderen, arayan hiçbirinize teşekkür etmediğim gibi beni taciz ettiğiniz için ürün ve hizmetinizi alacağım varsa da almıyorum. Ayrıca gelişine attığınız o mesajların gol olması zor. Bir bebek mağazası, kızım 9 yaşında oldu halen benden umutlu… En fazla bir bebeğe hediye alırım kırk yılın başında, onu da taciz ettiği için o mağazadan almam. Ben hedef kitleden çoktan çıktım.

Haberin Devamı

Lütfen verin reklamınızı çeşitli mecralara, zaten alacağım varsa orada görüp alırım. Beni taciz etmenizin sonucunda satış yerine size karşı negatif bir yargı kazanırsınız. O da kimseye söylemezsem eğer… Benim gibi düşünen kaç kişi var bilmiyorum ama sırf onlar yüzünden telefonumu kapatıp mektupla, hatta dumanla haberleşmeye geçebilirim.

Hiçbir anlam ve biçimde tacize uğramadığımız iyi bir dünya dileğimle…