Geri Dön

Ağlayan kek tarifi

Ağlayan kek hemen herkesin bayılarak yediği lezzetlerden biri. Yapımının pratik olması vesilesi ile de tercih listelerinde oldukça üst sıralarda. Son dönemlerde arama motorlarında oldukça sık arandığını görünce sizin için pratik ve lezzetli bir ağlayan kek tarifi verelim istedik. İşte ağlayan kek tarifi...

Ağlayan kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Kek için:

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu
1 çay bardağı kakao
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Keki ıslatmak için:

2 su bardağı süt

Üzerine:

1 paket krem şanti
1 kase kırılmış fındık (isteğe bağlı)
1 paket çikolata sosu

Ağlayan Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.

Kalan hamur malzemelerini ilave edip kek hamurunu hazırlayın.

Yağladığınız fırın kabına hamuru dökün ve 170 derece sıcaklıkta ısıtılmış fırında pişirin.

Keki fırından aldıktan sonra biraz bekletin. Daha sonra 2 su bardağı sütü üzerine gezdirin.

Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız krem şantiyi sürün. Son olarak bol çikolata sosu ile üzerini kaplayın.

1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber