Kültür Sanat VBKY tarafından Anadolu fikir önderlerinin eserleri basılacak

VBKY tarafından Anadolu fikir önderlerinin eserleri basılacak

12.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yayıncılık dünyasına iki yıl önce adım atan VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), yeni kategorilerle yayın yelpazesini daha da genişletiyor. Kurulduğu günden bu yana 100’e yakın eseri okurların beğenisine sunan VBKY, yakın zamanda Anadolu kültür ve fikir önderlerinin ölümsüz eserlerinin basımını gerçekleştirecek.

VBKY tarafından Anadolu fikir önderlerinin eserleri basılacak

VBKY Yayın Kurulu Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, “Eserlerini 19. yüzyılın sonlarında kaleme alan Ahmet Rasim gibi ölümsüz yazarları okurlarımızla buluşturmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Yayıncılık faaliyetlerimizle Anadolu mirasımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Üstünsalih, “Bu yılın yayın takviminde Doğu ve Batı kültürüne ait edebiyat eserlerinin yanı sıra Anadolu klasikleri serimiz yer alıyor. Bankacılıktaki sınırları aşan ilişkilerimizi yayıncılık alanına da taşıyarak Mevlana Celaleddin Rumi’nin tasavvufî fikir ve düşüncelerinin yer aldığı Mesnevi eserini İngilizce olarak basacağız. Tüm dünyanın okuyabileceği bir kaynak olacak. Mevlana Celaleddin Rumi’nin yanı sıra aralarında Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Ahi Evran’ın bulunduğu fikir önderlerinin eserleri önümüzdeki dönemde raflarda yerini alacak” dedi.