Gündem ‘Refah planı hayata geçerse tarifsiz bir felaket olur’

‘Refah planı hayata geçerse tarifsiz bir felaket olur’

05.05.2024 - 01:21 | Son Güncellenme:

Filistin’e destek mesajlarının verildiği İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Zirvesinde konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistinlilerin mücadelesinin tüm dünyada zalimler ile mazlumlar arasındaki bir mücadele olduğunu söyledi. İslam ülkelerine “Bu bizim sınavımız” diye seslenen Fidan, “diplomatik yollar” ve “zorlayıcı önlemler” alma çağrısı yaptı.

‘Refah planı hayata geçerse tarifsiz bir felaket olur’

Gambiya’nın başkenti Banjul’da başlayan zirvede konuşan Fidan, diplomatik kaynakların aktardığına göre, İsrail’in Refah ile ilgili planlarını hayata geçirmeyi başarması halinde tarif edilemez boyutta bir felakete daha tanık olunacağını vurguladı.

Haberin Devamı

İsrail’in hesap vermesi gerekirken cezasız kaldığına dikkat çeken Fidan, Filistinlileri savunmak için safları sıklaştırmak tüm ümmetin görevi olduğu çağrısını yaptı.

Fidan, “Bu bizim sınavımızdır. Birlik olabileceğimizi kanıtlamalıyız. İslam aleminin diplomatik yollar ve gerektiğinde zorlayıcı önlemler aracılığıyla sonuç alabileceğini göstermeliyiz. İslam tarihi yıkıcı bölünmelerle doludur. Bugün bu hataları tekrarlayamayız. Filistin davası bölgesel rekabetlere kurban edilemez. İslam aleminin dayanışması ve birlikteliği kaybolursa tek kazanan İsrail ve destekçileri olacaktır. İşgale karşı direniş artık İsrail ve Filistin arasındaki bir savaş değil, tüm dünyada zalimler ve mazlumlar arasındaki bir mücadeledir” diye konuştu.