Gündem Hatay'da ortaya çıktı! Dev yılanların çiftleşme dansı görüntülendi

Hatay'da ortaya çıktı! Dev yılanların çiftleşme dansı görüntülendi

06.05.2024 - 09:38 | Son Güncellenme:

Türkiye'deki en zehirli yılan olarak bilinen 2 koca engereğin çiftleşme dansı Hatay'ın Dörtyol ilçesinde vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Hatay'da havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte doğa yeniden canlanmaya başladı. Kışın doğada gözükmeyen yabani türler de ortaya çıkmaya başladı. Türkiye'deki yılanların arasında en zehirli olarak bilinen ve Doğu Akdeniz’de sıklıkla görülen koca engerek yılanları, Hatay'ın Dörtyol ilçesi Karakese Mahallesi'nde görüldü.

Haberin Devamı

Hatayda ortaya çıktı Dev yılanların çiftleşme dansı görüntülendi

Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan engerek yılanları çiftleşirken vatandaşlar tarafından görüntülendi. Bir süre birbiriyle sarılarak vakit geçiren engerekler, gözden kayboldular.

DEV YILAN ÇAPA MAKİNESİ TAKILDI

Öte yandan Elazığ’da tarlada çapa yapılırken toprağın altından çıkan 3 metrelik dev yılan korkuttu. Olay, Baskil ilçesi Suyatağı Çevreköy mezrasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köylüler tarlada çapa yaparken bir şeyin makineye takıldığını fark etti.

Hatayda ortaya çıktı Dev yılanların çiftleşme dansı görüntülendi

Bunun üzerine çapa makinesini durduran köylüler alanı kontrol ettiklerinde, toprağın altından yaklaşık 3 metre uzunluğunda bir yılanın olduğunu ve makineye takıldığı için öldüğünü fark etti. O anlar cep telefonu ile kaydedildi. 

Hatayda ortaya çıktı Dev yılanların çiftleşme dansı görüntülendi