Eğitim Sferik Ne Demek? Tıp Dilinde Sferik Hangi Anlamlarda Kullanılır?

Sferik Ne Demek? Tıp Dilinde Sferik Hangi Anlamlarda Kullanılır?

06.10.2022 - 17:12 | Son Güncellenme:

Miyop ya da hipermetrop düzelmesi kapsamında, gözün tüm meridyenleri eşit olduğu anlamı sferik olarak bilinmektedir. Bu yönüyle tıp alanında ele alınır ve yaygın olarak kullanılır. Sferik ne demek? Tıp dilinde sferik hangi anlamlarda kullanılır? Sferik kelimesi hakkında merak edilenler.

Sferik Ne Demek Tıp Dilinde Sferik Hangi Anlamlarda Kullanılır

Tıp alanında önemli bir yere sahip olan sferik kelimesi, sfer sözcüğünden türemiş bir kelimedir. Bu terim daha çok miyop ve hipermetrop durumları üzerinden ele alınması ile beraber düzeltmesi noktasında değerlendirilir.

Haberin Devamı

Sferik Ne Demek?

Sferik kelimesi daha çok tıp alanında değerlendirilir ve hipermetrop veya miyop düzelmesi noktasında, gözün tüm meridyenlerin eşit olduğu şeklinde bilinmektedir. Yani uzağı ve yakını görme karşısında öne çıkan sorunlar açısından eşitliği anlatır.

Tıp Dilinde Sferik Hangi Anlamlarda Kullanılır?

Günlük yaşamdaki anlamı ile birlikte sferik sözcüğü Tıp dilinde eşit oranda kullanılır. Yani günümüzde artık daha çok tıp alanında değerlendirilir ve miyop ile hipermetrop düzelmesinin, göz üzerindeki meridyenlerin eşit olması şeklinde ele alınmaktadır. Daha çok doktorların kendi içerisinde kullandığı yabancı bir kelime ve terim olarak ele alınır.