Ege Suyu en ucuza kullanacağız

Suyu en ucuza kullanacağız

21.04.2024 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin yeni dönem ikinci toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın başkanlığında yapıldı. Tugay, “Amacımız İzmir’i en düşük su fiyatına sahip il yapmak” dedi.

Suyu en ucuza kullanacağız

İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay başkanlığında yapıldı. Kültürpark 4 No’lu Hol’deki Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Başkan Tugay’ın seçim sürecinde emekli, anne ve çocuklar için hayata geçirmeyi vadettiği Emekli Dayanışma Kartı ve “Anne-Çocuk Kartı” uygulamalarının hayata geçirilmesi ile su tarifelerinde indirim yapılmasına yönelik önergeler oy çokluğuyla kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısı 13 Mayıs Pazartesi günü yapılacak.

Haberin Devamı

Kademeli indirim

1 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak 0-4 metreküp su fiyatlarında yüzde 25 oranında indirim yapılması önerisi oy çokluğuyla kabul edilirken Başkan Dr. Tugay, “Türkiye’nin en pahalı suyunu İzmir değil Manisa kullanıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi de indirim yaptı. İndirimde Sayın Başkan ile birlikte yarışacağız. Temmuz’da bir zam öngörülmüştü. Bu zammı önümüzdeki süreçte değerlendireceğiz. Belki de hiç zam yapmayacağız. Ben seçim boyunca hiç kimseye yüzde şu kadar indirim yapacağım demedim. ‘Kademeli olarak su fiyatını indireceğiz’ dedim. Yüzde 25 rakamını da telaffuz etmedim. Bütçeyi bozmadan işleyişi bozmadan amacımız İzmir’i Türkiye’de en düşük su fiyatına sahip il yapmak. Başlangıç için ilk yaptığım indirim bu olacak” dedi.